Wanneer content marketing inzetten?

Sex sells bij content marketing

Jaja.. je hoort iedere marketeer van de daken schreeuwen dat content marketing goed is. Is het goed voor jouw bedrijf of goed voor de portemonnee van de content marketeer? Denk daar maar eens goed over na!

In mijn optiek werkt content marketing lang niet voor ieder bedrijf. Tuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel en zal het wel voor een deel bijdrage aan de groei van je bedrijf, maar business doen draait om zoveel mogelijk rendement halen tegen een zo laag mogelijke investering. Hoe groter het verschil hoe dikker jou portemonnee!

Wil jij meer verdienen lees dan dit blog over inbound marketing en anders adviseer ik je om gewoon direct aan de slag te gaan met content marketing. Gewoon doen joh, niet nadenken maar gaan met die banaan!

Wat heeft Vincent de laatste tijd gedaan op het gebied van content marketing

De laatste tijd ben ik voor verschillende klanten bezig geweest met content marketing.

Mooie kwalitatieve blogs schrijven, interactie aangaan met potentiële klanten en de rest van de “rompslomp” zoals het delen van berichten via social media en je berichten extra onder de aandacht brengen bij je doelgroep middels advertising of nieuwsbrief marketing.

Al met al een behoorlijke arbeidsintensieve bezigheid waarbij we voor een aantal websites mooie resultaten hebben weten te behalen maar voor een aantal ook teleurstellende resultaten.

Voor mij was natuurlijk de vraag wat het verschil maakte…

Wat is mij opgevallen over zeer succesvolle content marketing?

Passie! Dat is het woord wat in mijn optiek de kans op succes vergroot bij content marketing. De meeste bedrijven leveren B2B producten of diensten die slechts voor een klein onderdeel bijdrage aan het succes van jouw klant.

Jij vind je eigen producten misschien wel uber sexy, maar vinden jouw klanten dat ook? Als jouw bedrijf niet de passie of emotie van de klant raakt dan zul je geen rimpel in de oceaan teweeg brengen.

Succesvolle content marketing gaat daarom het best samen binnen vakgebieden waarbij passie en emotie komen kijken. Ontbreken die dan zul je moeten nadenken hoe jij die kunt creëren.

Neem als voorbeeld het drankje Red Bull, dat is echt niet zo sexy maar wel de extreme sporten waar ze zich mee associëren middels content marketing.

Je kunt vergelijkbare en veel goedkopere drankjes bij de Aldi en Lidl halen. Ik hoor je al denken maar dat is niet sexy ;-). Juist sexy, daar draait het om!

Jij krijgt niet de adrenaline van het drankje (hoewel die vele suikers ook echt wel wat met je doen), maar wel van die vette video waarbij het zweet in je handen losbreekt.

Dit is ook de reden waarom “seks sells” altijd wordt genoemd. Er wordt iets in jou geraakt, het maakt emoties los.

Wat probeer ik met dit blog te zeggen?

Dat het belangrijk is om goed na te denken of hoe jij content marketing gaat inzetten. Want als jij saaie of suffe producten of diensten levert die niet sexy zijn zoals de meeste bedrijven, dan gaat je content marketing echt geld kosten.

Denk dus zelf goed na of je het internet bureau gaat sponsoren of je wilt werken aan de groei van je eigen portemonnee.

Wat zijn jouw successen of mislukkingen? Deel ze met andere lezers!

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Hoe kijkt Google naar een website? Handige SEO tips!

Als je online marketing wilt inzetten om klanten te werven is het belangrijk...

Terug naar de basis van online marketing!

Terugwoordig zijn er vele manieren om traffic naar je website te genereren o...

Linkbuilding en Google producten, gaat dat samen?

We weten allemaal dat we links moeten verkrijgen. Maar hoe doen we dat zonde...

MasterMind Internetmarketing

In de mastermind internetmarketing bespreken we kansen voor jouw website. We...

URL of website pagina verwijderen uit Google? Hoe dat je dat?

Het gebeurt iedere marketeer wel eens, er staat een website pagina online di...

Online marketing lijkt wel marketing! Waarom merken Winnen!

Als online marketeer moet je niet alleen kijken naar technische SEO of AdWor...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt