5 content marketing tips

Content marketing tips

Content marketing tips in de pocket!

Content marketing wil je inzetten voor je bedrijf, maar maar moet je op letten. In dit blog deel ik een 5 tips die jou helpen om je content marketing strategie te verbeteren.

Tip 1: beperk je niet tot een specifiek onderwerp

Als je je tot een specifiek onderwerp beperkt, ben je snel door je content heen. Probeer je te richten op verschillende onderwerpen binnen een overkoepelend onderwerp of een overkoepelende branche, zodat je voldoende hebt om over te schrijven en ook voldoende mensen in de doelgroep kan aanspreken met jouw content.

Je kunt content bijvoorbeeld variëren in de vorm van:

Informatieve content waaruit blijkt dat jij specialist bent
Ontwikkelingen die spelen in de markt
Bedrijfsnieuws
Onderwerpen die raakvlakken tonen met je eigen business

Tip 2: vermijd verkooppraatjes

Het is belangrijk dat je van jouw content geen verkooppraatje maakt. Dit schrikt bezoekers namelijk af en is bovendien geheel in strijd met het content marketing principe. Hierbij wordt namelijk geprobeerd waardevolle content voor de consument te creëren, niet waardevolle content voor jouw commerciële organisatie.

Tip 3: gebruik een call-to-action in je content

Hoewel jouw content niet commercieel mag zijn, is het wel slim altijd een call-to-action te verwerken in je content. Nu denk je misschien dat dit in strijd is met tip 2, maar een tekst hoeft niet commercieel te zijn om een call-to-action te bevatten. Door de call-to-action subtiel in de content te verweven, wordt de lezer aangezet tot het ondernemen van actie zonder dat dit er dik bovenop ligt.

Tip 4: raffel je teksten niet af

Het afraffelen van teksten kan leiden tot teksten voor spel- en grammaticafouten, slecht opgebouwde zinnen en rare leestekens. En dit soort teksten zijn voor niemand leuk om te lezen.

Tip 5: breng je content onder de aandacht

Stel, je hebt tientallen geweldige artikelen geschreven die goed in elkaar zitten, interessant zijn om te lezen en zeker aansluiten bij de wensen en behoeften van je doelgroep. Maar… Niemand leest je artikelen! Dit komt waarschijnlijk omdat je teksten niet goed onder de aandacht worden gebracht. Door jouw teksten zoekmachine vriendelijk te maken of onder de aandacht te brengen op social media, los je dit probleem al grotendeels op. Weet je niet hoe je jouw teksten zoekmachine vriendelijk moet maken? Lees dan onze artikelen over SEO (zoekmachine marketing), want hier lees je stap voor stap hoe je dit kan doen of vraag een gratis SEO scan aan zodat wij je een aantal tips kunnen geven.

Wil je ook aan de slag met content marketing? Lees dan mijn blog waarin ik vertel over een stappenplan content marketing.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Zoekmachine marketing tips: Maak geen ruzie met Google!

Aan de slag met zoekmachine marketing? Voorkom dat je ruzie krijgt met Googl...

Traffic genereren met notifications

Meer bezoekers naar je platform of website. Kijk eens naar de mogelijkheden van notifications.

Leren programmeren als online marketing specialist?

Ik heb wel vaker getwijfeld, maar het is nu echt tijd om te leren programmer...

Wat is een goede domeinnaam voor zoekmachine marketing?

Met een goede domeinnaam kun je scoren in Google. Tips bij het kiezen van ee...

Twitter zakelijk inzetten voor je bedrijf? 7 tips!

Twitter zakelijk inzetten voor je bedrijf. 7 tips hoe je rendement kunt maken uit Twitter.

Mijn liefdesbrief aan WordPress! Ben jij al verliefd geworden?

WordPress is echt prachtig. Ik ben verliefd geworden en heb een liefdesbrief...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt