Zwemmen in de pauze?! Mijn leven als Digital Nomad!

Pauze van een digital nomad

Vanaf de start van mijn bedrijf droom ik altijd al van ultieme vrijheid. Het gevoel om te gaan en staan waar ik maar wil en tegelijk mijn business runnen.

Het afgelopen jaar is deze droom werkelijkheid geworden. Op het moment dat ik dit blog typ zit ik al bijna 2 maand in Thailand. Dagelijks is het rond de 30 graden en regen heb ik heel lang niet meer gezien.

Een gezegend mens voel ik mij dat ik mijn bedrijf kan runnen vanuit de meest prachtige plekjes in de wereld. Maar hoe ziet mijn leven / werkdag eruit als Digital Nomad?

In de pauze moet er gezwommen worden!

Iedere ochtend begin ik met een goed ontbijt en koffie natuurlijk. Eigenlijk hetzelfde ritueel als in Nederland (afgezien van de korte broek en slippers) maar daarna is mijn werkdag toch echt wel afwijkend…

In Thailand leef ik altijd 6 uur voor op Nederland door het tijdsverschil. Dat betekent, dat ik in de ochtend zaken afhandel waarbij ik mij moet concentreren en niet gestoord wil worden. Mailtjes komen immers toch nog niet binnen en de temperatuur is nog uit te houden.

Mijn bedrijf run ik vanaf het strand, koffie corner of veranda

In Nederland zit ik iedere dag op mijn kantoortje achter een bureau, maar hier kies ik voor een strandbedje, koffie corner of de veranda.

Zwemmen in de “pauze”

Tegen het middag uur is het snikheet en tijd om het hoofd leeg te maken. In de pauze start ik daarom ook met een frisse duik in zee, trek ik mijn baantjes in het zwembad of kies ik voor een wandeling langs zee.

Daarna ben ik weer helemaal fris en fruitig en is het tijd voor de lunch. Nee geen boterham met kaas, broodje gezond of haring aan het staartje maar een Thaise curry, burger of salade. Oke ik moet toegeven, het gezonde eten in Nederland mis ik wel heel erg.

pauze werken in het buitenland

Nederland ontwaakt als ik de tent sluit

Op het moment dat ik terug kom van mijn pauze is Nederland wakker. Dit betekent dat ik de eerste mailtjes kan verwachten en dat er leven in de Digital Nomad tent komt. Dit is het tijdstip dat ik zaken afhandel waarbij ik input nodig heb.

Bel ik dan vanuit Thailand? Soms bel ik met klanten, maar bellen is bij mij altijd al minimaal geweest omdat veel gaat via de mail of via de project management tool die ik gebruik voor klanten en samenwerkingen met externe freelancers.

Omdat ik toch goed bereikbaar wil zijn, werk ik samen met een callcenter. Mijn telefoon staat dus de hele dag doorgeschakeld zodat prospects altijd een vriendelijke dame aan de lijn krijgen als ze bellen. Het callcenter update mij aan het einde van de dag wie er gebeld heeft.

Bestaande klanten weten dit en sturen mij een mailtje als ze willen bellen. Ik haal de telefoon van de doorschakeling en binnen notime is er direct contact.

Bellen vanuit Thailand?

Met VOIP bellen kun je tegenwoordig aan de andere kant van de wereld bellen tegen lokale Nederlandse kosten of tegen een kleine extra vergoeding. Ik bel via internet met een 4G kaartje met de hoogste snelheid. Dat is altijd sneller dan Wifi in Thailand en op die manier is er altijd een goede stabiele telefoon verbinding.

Of ik na 17.00 werk?

Jazeker! Ook omdat Nederland nog volop werkt als het bij mij laat in de avond is. Meestal rond ik na mijn lunch dus nog wat zaken af en geef ik mijzelf daarna “vrij”. Tijd om weer te zwemmen, de omgeving te verkennen of lekker te genieten van het strand. Mijn werkdag is dus eigenlijk korter dan in Nederland, maar voor mij wel effectiever.

Daar staat echter wel tegenover dat ik 24/7 bereikbaar ben en ook in het weekend werk. Maarja.. als je van je hobby je werk maakt is dat geen probleem.

Bevalt het ondernemen in het buitenland?

Ik vind het fantastisch en het geeft mij het gevoel dat ik echt leef. Ik zit aan de andere kant van de wereld, maar dankzij digitale technologie maakt het de relatieve afstand erg klein.

even bijkomen van het werk

Lijkt jou dit ook geweldig?

Graag help ik je met de mogelijkheden van online marketing zodat je meer vrijheid kunt creëren.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Mijn liefdesbrief aan WordPress! Ben jij al verliefd geworden?

WordPress is echt prachtig. Ik ben verliefd geworden en heb een liefdesbrief...

Gratis Mastermind Internetmarketing in Enschede!

Meer rendement halen uit je site en weten hoe andere specialisten naar je si...

Viral marketing inzetten? Dit is echt te cool!

Een nieuwe vorm van marketing. Je kent het wel, succesvolle campagnes van Re...

Actieve Instagrammer? Vanaf vandaag verlies JIJ bereik door een Instagram notification update!

Ben je actief op Instagram en heb je al je tijd en energie gestopt in de pro...

Social media Twitter tips voor bedrijven

Wat doe je WEL en wat doe je NIET op Twitter. Voorkom zakelijke blunders op social media!

Domeinnaam kopen? Doe een domeinnaam onderzoek!

Voordat je geld betaalt voor een goede domeinnaam, is het verstandig om de g...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt