Hoe lang moet een blog of website tekst zijn?

succesvol bloggen door relevante informatie

We hebben het hier natuurlijk over het schrijven van website teksten als onderdeel van het succesvol opzetten van een blog.

Ik krijg regelmatig van klanten de vraag hoe lang een tekst moet zijn. Mijn antwoord is natuurlijk dat het niet draait om de lengte maar wat je er mee doet. Ook schrijven veel andere online marketing specialisten steeds vaker dat lange teksten werken, maar is dat wel zo?

Focus niet op de lengte van website teksten maar op de inhoud

Vanuit Google gezien is er maar 1 hoofd prioriteit en dat is website bezoekers de beste gebruikers ervaring geven. Volg deze Google regel en je bent voor een groot deel op de goede weg. Er is dus geen vaste regel die zegt hoe lang je blog moet zijn.

Zelf probeer ik altijd enige body te creëren, omdat slechts een paar regels al snel vallen onder de noemer low content pages. Pagina’s die uitsluitend zijn geschreven voor zoekmachines, zonder enige meerwaarde voor de website bezoeker. Ook Google heeft daar niets aan en zal steeds minder verkeer doorsturen naar jouw site.

Misschien denk je wel “dat ziet Google toch niet”, maar Google weet meer over jouw bezoekers dankzij Google Analytics en Google Chrome dan dat jij dat zelf weet over je gebruikers. Jij houdt de zoekmachine niet voor de gek!

Een hoge bounce rate of een zeer korte tijd op de website pagina zijn factoren die Google meeneemt om te bepalen of jouw pagina relevant is voor de zoekopdracht.

Wat kan ik doen om goede content te maken?

Het schrijven van goede content is natuurlijk afhankelijk van de branche waarin je actief bent. Je kunt gebruikers gratis advies geven zoals ik doe via mijn internetmarketing marketing blog of je kunt website bezoekers aan het lachen maken met leuke grappige content. Probeer te achterhalen wat past bij jouw bedrijf en op welke manier jij van toegevoegde waarde kunt zijn voor je gebruikers.

Een andere mogelijkheid is om content te verreiken of dikker te maken. Hier bedoel ik mee dat je afbeeldingen kunt gebruiken die de content toelichten. Misschien kun je zelfs wel een video toevoegen waarin jij extra toelichting geeft op het blog.

Het gaat er dus om dat de content van hoge kwaliteit is voor je website bezoekers en niet hoe lang je website teksten zijn!

Meer online marketing nieuws?

Lees alle blogs

De 5 grootste oerstomme SEO fouten en blunders!

Ja ook in de online marketing worden stomme fouten gemaakt. Lees de grootste...

Online business? Handige software voor ondernemers!

Wil je het maximale halen uit je bedrijfsvoering en overal ter wereld je bus...

Geld verdienen met alleen zoekmachine marketing (gevaarlijk)

Google levert mij bakken geld op. Zoekmachine marketing en advertising is ee...

Actieve Instagrammer? Vanaf vandaag verlies JIJ bereik door een Instagram notification update!

Ben je actief op Instagram en heb je al je tijd en energie gestopt in de pro...

Waarom oude lullen marketing niet meer werkt!

Oude vormen van marketing zijn verleden tijd. Tegenwoordig draait het niet m...

Google Mobile update: De sigaar of chillen als een baas?

Mobile websites zijn belangrijk, zelfs zo belangrijk dat Google er een algor...