Affiliate Marketing Opzettten: Laat partners uw website of webshop promoten tegen een vergoeding!

Aan de slag met wederverkopers om meer zakelijk rendement te behalen. Affiliate marketing is de ideale manier om extra omzet te halen door online verkopers voor u aan het werk te zetten. Gofunky internetmarketing kan u begeleiden in het proces om maximaal profijt te halen uit de mogelijkheden van online samenwerkingsverbanden.

Extra omzet met affiliate marketing

U betaalt samenwerkingspartners uitsluitend op basis van commissies. Werkt een partnerschap niet dan heeft u daar geen kosten aan. Naast dat affiliate marketing een super handige manier is om extra winst te maken zorgt het ook voor extra zichtbaarheid. Externe websites helpen u met het promoten en u kunt hen voorzien van promotie materiaal. Affiliate marketing stimuleert dus ook ook branding naast het primaire doel meer winst.

Affiliate marketing kan deel uitmaken van uw online marketing strategie naast bijvoorbeeld het linkbuilden voor extra bezoekers. Het voordeel van het uitbesteden van online marketing aan een ervaring internet partij is dat zij de hele online marketing mix voor u kunnen verzorgen.

Hoe werkt affiliate marketing?

Andere websites ook wel publishers genoemd vermelden uw product of dienst op hun website middels een linkvermelding naar uw site of webshop. Op het moment dat iemand klikt op de link meten we dat door. Indien de bezoeker een aankoop doet krijgt de partner daar een kickback fee voor.

Als website eigenaar bepaalt u zelf welke vergoeding u betaalt aan partners. Denk hier goed over na want een te lage vergoeding stimuleert andere website eigenaren niet om met u samen te werken maar een te hoge vergoeding kost u marge of maakt uw campagne zelfs verliesgevend.

Affiliate marketing opzetten: Hoe werkt dat?

Affiliate marketing kunt u op 2 manieren opzetten. Affiliate marketing in eigen beheer of affiliate marketing in samenwerking met affiliate netwerken.

Affiliate marketing met externe netwerken

Het voordeel van het opzetten via externe affiliate sites is dat zij een groot netwerk hebben van samenwerkende websites. Dankzij de samenwerkende websites kunt u snel vermeld worden op een groot netwerk. U hoeft zich dus uitsluitend aan te melden en het affiliate netwerk promoot uw website onder publishers zodat zij zich kunnen aansluiten bij uw campagne.

Het voordeel is dat het snel werkt en dat u binnen een zeer korte tijd van start kunt gaan en extra omzet kunt maken. Een nadeel is dat u extra kosten betaalt voor de affiliate dienst. Tevens heeft u niet de ultieme controle omdat u geen inzicht heeft met welke partner sites u samenwerkt. Enkele gerenommeerde partijen in Nederland zijn Awin, Tradetracker, Daisycon en TradeDoubler.

Ieder netwerk heeft zijn eigen publisher netwerk en soms een specialisme in een bepaalde niche.

Affiliate marketing in eigen beheer

Het affiliate marketing in eigen beheer is een meer complexe onderneming die ook meer tijd kost. U dient zelf partner websites te benaderen om een samenwerking aan te gaan. Daarnaast dient u software te gebruiken die affiliate marketing ondersteunt in het proces van meten en inzicht geven aan publishers. Ook de uitbetaling van partners dient u zelf te doen bij het in eigen beheer uitvoeren van affiliate marketing.

Handige tips

Als u beslist dat u ook gebruik wilt maken van affilaite marketing voor uw websites of website maak dan wel duidelijke afspraken. Voorkom dat externe websites gaan Adverteren op Adwords op uw merknaam of hun website gaan optimaliseren op uw brand. Zij pakken op die manier klanten van u af, die u anders zelf had binnengehaald. Indien dezelfde persoon binnenkomt op uw website via een affiliate site, dient u een vergoeding te betalen wat u extra geld kost.

Waar mogen affiliates u vermelden is een andere belangrijke vraag. Maak duidelijke afspraken of u opgenomen mag worden in nieuwsbrieven en welke producten affiliates mogen opnemen voor promotie.

Kwaliteitsbewaking is ook een belangrijk aspect. Zorg ervoor dat uw merk uitsluitend komt te staan op websites die passen bij uw merk. Dit voorkomt merk of reputatie schade.

Stimuleer uw beste partners. Een schouderklopje kan soms nog meer winst opleveren door uw beste partnersites te belonen met een hogere commissie of extra aantrekkelijke beloningsstructuur waardoor zij nog harder voor u gaan lopen.

Starten met affiliate marketing?

Als internetbureau helpen we u graag om affiliate marketing aan de praat te krijgen. Dankzij onze expertise haalt u het maximale rendement uit uw website of webshop. Graag denken kijken we welke mogelijkheden er voor u zijn.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies met een ervaren online marketing freelancer.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt