Email Marketing uitbesteden? Wij doen niet aan nieuwsbrieven verzenden maar aan AFLEVEREN!

Misschien heeft u er nog nooit over nagedacht maar als u op verzenden heeft gedrukt bent u er nog niet. Het blijkt dat lang niet al uw emails het postvak in bereiken. Email marketing gaat dus niet over het verzenden van mail maar over het afleveren van emails en dan natuurlijk in de inbox en niet in de spam filter.

Als online marketing bureau weten wij hoe u maximaal rendement kunt halen uit uw email campagnes.

photo

Werkt email marketing nog?

De meeste bedrijven denken te makkelijk over email campagnes. Email marketing is een van de meest rendabele vormen van marketing. Het postvak in, is de plek om direct met uw relatie of potentiële klant te communiceren. Zie het als een huiskamer, een persoonlijke omgeving die niet voor iedereen toegankelijk is.

Email delivery verbeteren

Maar u dient dan wel in de goede kamer terecht te komen. Vertrouwen is iets dat waar ISP’s (Internet Server Providers) zoals Gmail, Hotmail en Yahoo naar op zoek zijn. Om inbox te bereiken van je klant dien je daar meerdere maatregelen voor te nemen.

Zo is het belangrijk om domein authenticatie toe te passen zodat mailproviders weten dat je email marketing software bevoegd is, om email in naam van jouw bedrijf te verzenden. Niet alleen email authenticatie is belangrijk, ook het IP adres vanwaar jij email verstuurt is een belangrijke factor.

Domeinreputatie

email

Indien je wilt gaan mailen zal de ISP kijken naar de reputatie van je domeinnaam. Is er in het verleden spam gestuurd vanaf de desbetreffende domeinnaam of is deze nog niet gebruikt of ben jij een betrouwbare verzender?

Loop niet te hard van stapel want grote mailinglijsten sturen vanaf een niet eerder gebruikte domeinnaam is vragen om problemen. De reactie van email ontvangers op jouw verzonden email of nieuwsbrief is belangrijk om reputatie op te bouwen. Markeren veel mensen jouw email als spam dan ben je de klos. Ook een lage openrate en weinig kliks op links duid bij de email providers op een lage score wat invloed heeft op je domein reputatie.

Spam problemen dankzij je buurman

Als je gebruikt maakt van Mailchimp, Campaign Monitor of een andere email partij dan maak je standaard gebruik van een shared IP. Het kan gebeuren dat een andere klant van de mail provider spam stuurt en het IP adres geblokkeerd wordt. Jij bent dan de pineut omdat dit ook de delivery van jouw email beïnvloed. Het monitoren van het verzend IP adres is in dit geval een goed idee zodat je kunt anticiperen op de situatie.

Kies voor subdomeinen

Ook is er een groot verschil tussen email marketing en transactional mail. Transactional email zijn veelal mails die verzonden worden op basis van een trigger van een gebruiker. Denk aan een wachtwoord reset, een registratie op je website of een order bevestiging. Voorkom dat deze email berichten worden beïnvloed door te werken met subdomeinen.

Bij email marketing adviseren we klanten om de zakelijke email, email marketing en transactional te scheiden middels subdomein namen. Op het moment dat een van de domeinnamen geconfronteerd wordt met spam heeft het geen invloed op de aflevering van andere mails. Het zou namelijk bijzonder vervelend zijn als de email campagne door je sales afdeling is verstuurd naar niet bevoegde email adressen, met een domein block tot gevolg! Je zakelijke email komt vervolgens dan ook niet meer aan in het meest erge geval.

Al deze aanpassingen dienen op DNS niveau doorgevoerd te worden. Domeinnaam advies en beheer is een dienstverlening van ons die u helpt met oplossingen.

Monitoring & respons bij calamiteiten

Door de monitoring van IP adressen en domeinnamen kun je snel handelen maar voorkomen is altijd beter dan genezen.

Een ander belangrijk aspect is hoe je email opbouwt en welke woorden je gebruikt. Sommige woorden veroorzaken sneller een spam trigger dan andere keywords. Houdt daar rekening mee en vraag om advies!

Automatiseer je email marketing

Super professioneel en maximaal rendement behaal je door email automation. Dat is het verzenden van email op basis van triggers. Een trigger kan een verjaardag zijn, maar ook een nieuwe inschrijving op je website of het klikken van een link in een eerder verzonden nieuwsbrief.

Op basis van de trigger stuur je een verjaardagkaart met kortingscode of je stuurt precies het product waar je potentiële klant vorige week nog op had geklikt in de nieuwsbrief. Ik hoor je klant nog denken, “wat een toeval dat ik nu 10% korting krijg”, terwijl ik dat product vorige week nog iets te duur vond! Haha… wij weten wel beter en we noemen dit uiterst relevante email marketing.

Zet Gofunky internet marketing in om betrokkenheid met je doelgroep te creëren. Het delen van content in een bepaalde flow kan je doelgroep extra kneden tot conversies en betrokkenheid met je product, dienst of platform.

Email marketing in combinatie met content marketing is een echte killer!

List management: Het beheer van je email lijsten

Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar het actief opschonen van email lijsten is een must voor maximaal rendement uit het kanaal email. Zorg dat bounces, spam markeringen en niet afgeleverde email adressen worden verwijderd en nooit meer worden verstuurt. Ook kan Gofunky bij de aanvang van mail marketing checken of email adressen nog bestaan. We doen dan een check op het email adres en kijken welke status codes we terug krijgen. Op deze manier stuur je uitsluitend email naar bestaande adressen wat je email reputatie ten goede komt.

Kom langs voor een bak koffie om te praten met een marketing specialist voor hulp of het uitbesteden van uw mail campagnes.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt