Content Marketing uitbesteden: Content binnen uw onderneming voor meer verkopen?

Anno 2017 was content marketing een beetje gebruikt het buzz woord (oude wijn in nieuwe zakken) terwijl veel bedrijven niet eens goed begrijpen wat het precies inhoud. Content marketing is niets anders dan content inzetten om bedrijfsdoelstellingen te behalen. Tot op de dag van vandaag is het ultra belangrijk. Dit zal nooit overgaan maar misschien ooit wel weer eens een nieuwe fancy naam krijgen!

Content marketing bestaat uit creatie, publicatie, promotie, meten en verbeteren en voor Gofunky internetmarketing ook nog eens uit rapporteren. Doe je dit goed dan ben jij straks de nieuwe Apple in jouw branche!

content

Content marketing als middel om bedrijfsdoelstellingen te behalen

Doelen kunnen geformuleerd worden als het binnenhalen van nieuwe klanten, het informeren van de doelgroep, maar ook enthousiasmeren of vermaken kan een doel zijn.

Content creatie kan diverse vormen aannemen

Content Marketing kan ingezet worden om meer website bezoekers te genereren naar uw website of webshop maar ook om meer vertrouwen te wekken bij klanten. Content tegenwoordig kunt u dus vergelijken met traditionele media als kranten maar dan net iets hipper. Online Content creatie kan in de vorm youtube video’s, blog berichten, website pagina’s met mooie afbeeldingen en infographics maar ook zorgvuldig geschreven SEO teksten om de juiste doelgroep te targetten. Alles start dus met de creatie van content voor uw doelgroep.

Content publicatie? Mijn god er zijn wel honderd mogelijkheden

Ziet u door de bomen het bos niet meer?! Instagram, Snapchat, Facebook, eigen website, Linkedin, Google en zo zijn en nog veel meer platformen waar u de content kunt publiceren. Gofunky is dagelijks bezig met online en kent als geen ander het karakter van de diverse kanalen. Als u content wilt uitbesteden kunt u profiteren van platform optimalisatie, wat meer rendement zal opleveren met dezelfde content.

Zorg er altijd voor dat u distributie inzet op het kanaal dat matcht met uw doelgroep. Haring vangen in zoetwater zal immers ook geen succes worden! Het is dus van belang om zorgvuldige keuzes te maken. Ook omdat sommige kanalen een investering vergen om goed zichtbaar te worden.

De promotie van content

Als de productie van content gereed is zijn we er nog niet! Waar vele ondernemingen de mist mee ingaan is dat ze sublieme content creëren, maar het vervolgens vergeten om deze content aan de man te brengen. Als internetbureau kunnen wij u enerzijds helpen bij het genereren van kwalitatieve content maar ook bij de promotie onder de juiste doelgroep.

Als je het ons vraagt is content creatie de eerste de start van uw online marketing activiteiten en dan begint het echte werk. U heeft content nodig om uw boodschap te verspreiden onder uw doelgroep.

Als online specialisten weten we precies hoe we deze content kunnen promoten via bijvoorbeeld email marketing, Google adWords, social media of zelfs hoe we de content hoog kunnen krijgen met linkbuilding als onderdeel van je zoekmachine marketing.

content

Meten van resultaten uit content marketing

De laatste stap en een van de belangrijkste is het meten van de resultaten uit uw inspanningen. Het is natuurlijk doodzonde als je kansen laat liggen of als je aan een dood paard blijft trekken. Het meten van inspanningen geeft mogelijkheid voor verbeteren. Vergeet dus niet deze laatste stap om te excelleren met content marketing!

Rapporteren van succes of mislukkingen

Met behulp van statistieken kan Gofunky u informeren over de resultaten. Het is belangrijk dat u vooraf duidelijk heeft waarop u wilt sturen en hoe u dit inzichtelijk denkt te maken.

Al 8 jaar lang zijn we bezig met het doormeten van allerlei ratio’s en daarom zijn we overtuigd dat we u ook kunnen ondersteunen in dit proces.

Content marketing uitbesteden kan via Gofunky middels een hybride vorm waarbij we helpen en adviseren op deelgebieden binnen het proces. Tevens is het ook mogelijk om volledig ontzorgt te worden. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken met een content marketing expert.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt