Local SEO: Winnen van landelijke ketens met Zoekmachine Marketing voor lokale bedrijven

Zoekmachine marketing is het beter vindbaar maken van je website in Google. Echter moet je wel als bedrijf wel realistisch zijn. Stel jezelf de vraag of het haalbaar is om te hoger in Google te komen dan partijen die landelijk actief zijn. Grote corporates hebben teams, die dedicated werken aan de vindbaarheid van hun website. Het standaard antwoord is dus NEE! Echter….

Meer klanten door lokale vindbaarheid in Google

Als regionale speler heb je niet diezelfde marketing budgetten maar door slim regionaal zoekmachine marketing in te zetten kan ieder MKB bedrijf en lokale vestiging extra klanten binnenhalen met local SEO. Regionale SEO is het optimaliseren van de website voor regionale zoekopdrachten.

marketing

Eerst even een korte uitleg van hoe Google zoekopdrachten verwerkt. Google verwerkt landelijke zoekopdrachten maar ook regionale zoekopdrachten. Een bezoeker zoekt in Google op bijvoorbeeld “advocaat” OF “accountant” OF “bakker” OF “tandarts” OF “fysiotherapeut”.

In 9 van de 10 gevallen is de zoeker in Google op zoek naar bedrijven bij hem in de buurt gevestigd zijn (een bedrijf zoals u dus). Dit is een voorbeeld van een regionale zoekopdracht waarbij bedrijven extra klanten kunnen binnenhalen als zij gevonden worden voor termen die relevant zijn voor uw bedrijf.

Op basis van het IP adres kan Google bepalen waar een zoeker in zijn zoekmachine zich bevind en zodoende bedrijven in de buurt tonen. Dit is jouw kans als regionale speler voor het werven van extra klanten als jij gevonden wordt voor die regionale zoekopdrachten.

Help Google een handje bij de lokale indexering

Bij regionale SEO zorgen we ervoor dat jouw website goed gevonden wordt voor regionale zoekopdrachten. We doen dit door Google handvatten te geven waarvoor het jouw website hoger gaat plaatsen in de zoekmachine dan je concurrent. Google begint te herkennen waar jij als bedrijf gevestigd bent. Hoe hoger jij scoort in Google hoe meer klanten contact zullen opnemen en informeren naar uw dienstverlening.

Gofunky helpt u als specialistisch internet marketing bureau graag om dit te realiseren.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt