Social Media Uitbesteden? Social inzetten als bedrijf dankzij een Ijzersterke campagne en strategie!

Social Media is hot en dat is niets voor niets! Steeds meer mensen brengen hun tijd door op online platformen als Facebook, Twitter, Instagram en Whatsapp. Bij marketing draait het om de juiste boodschap onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Social Media is de plek om aanwezig te zijn als bedrijf!

In dit artikel geven we o.a. een antwoord op de voordelen en nadelen van social media uitbesteden of zelf doen.

photo

Social media inzetten als bedrijf?

Als online marketing bureau vinden wij het altijd wel belangrijk om social in te zetten op basis van een gedegen strategie. Zomaar in het wilde weg actief worden is niet de juiste weg. Stel uzelf daarom eerst een aantal vragen als “Waar begeeft de doelgroep zich op het Internet”, “Heeft mijn doelgroep behoefte aan mijn bedrijf” en “Waarom wilt u social media inzetten?”. Op social media zijn sub culturen actief die lang niet altijd gediend zijn om door bedrijven gestoord te worden in hun eigen virtuele wereld.

Denkt u dat social media voor uw onderneming ook helemaal de bom is, dan kan Gofunky internetmarketing u ondersteunen met de strategie en de executie. Niet alleen het posten op de diverse kanalen is van belang maar ook het meten van de resultaten en het produceren van content.

Een krachtige social media campagne bevat een goede integratie tussen de website en de social media kanalen in lijn met bedrijfsdoelstellingen. Een social media beleid is tevens van belang. Wij houden niet van dikke rapporten of luxe woorden maar een A4’tje met regels voor social media is zeker niet overbodig. Plaats je als bedrijf vakantie foto’s van medewerkers of alleen corporate informatie. Gaan we juist persoonlijk communiceren of houden we alles strict zakelijk. Een afspraak over de tone of voice voorkomt problemen in de toekomst.

Redenen om social media toe te voegen aan uw marketing mix

Extra klanten werven met social is met stipt de belangrijkste redenen voor het inzetten van social media. Maar is het wel de meest geschikte manier. Misschien helpt linkbuilding en zoekmachine marketing wel veel beter voor uw bedrijf.

Grote bedrijven en corporates als KLM, ING en KPN hebben vaak te maken met support. Dit is handig om dit online af te handelen aangezien dit als bedrijf openheid en transparantie biedt. Daarnaast zien andere mensen de feedback ook publiekelijk wat weer tijd kan schelen. U hoeft dezelfde vragen niet keer op keer opnieuw te beantwoorden. Support via een community kan ook veel tijd schelen als andere mensen elkaar gaan helpen. Uw volgers en klanten helpen anderen mensen met het leveren van support. Een situatie waar u als bedrijf erg blij van wordt omdat u uw support aan het outsourcen bent en dat helemaal gratis!

Wat komt er bij kijken als u social media inzet

Social Media gaat natuurlijk verder dan alleen even posten op een platform. U moet een strategie bedenken, content creëren die u wilt delen en die uw bedrijfs boodschap bevat. U dient effecten door te meten en te rapporteren aan de eindverantwoordelijke.

Advertenties dienen verbeterd en aangescherpt te worden om meer rendement te halen en teksten dienen geschreven te worden om bij uw doelgroep onder de aandacht te brengen. Een tekstschrijver is meestal ook essentieel bij het starten met social media.

Social Media uitbesteden of zelf doen

Een social media expert heeft alle kennis in huis als u kiest voor het uitbesteden, maar natuurlijk kunt u er ook zelf mee aan de slag gaan en vanaf scratch beginnen.

Hieronder een aantal tips die het succes van uw campagne zullen vergroten.

Authenticiteit

Een voordeel van zelf doen is dat u perfect de tone of voice kan overbrengen naar social. Wij kennen uw bedrijf namelijk nog niet. Niemand kan dus beter in naam van uw bedrijf communiceren dan uzelf. Als u dus kiest voor uitbesteden aan een social media bureau is het belangrijk dat u goed nadenkt of de beheerder van uw kanalen uw boodschap kan overbrengen.

24/7 online

Wel dient u er rekening mee te houden dat social media nooit slaapt en soms veel tijd in beslag kan nemen. Als helemaal als u nog geen ervaring heeft met het gebruik van de diverse kanalen. Het kan dus best dom of knullig overkomen als social media verkeert inzet.

Social media analyses

Als online marketing club is doormeten dagelijks onderdeel van onze werkzaamheden. Wij stellen uw website zo in dat u precies de resultaten van campagnes kunt bepalen. Zo weet u of u moet bijsturen, doorgaan met de huidige strategie of dat stoppen misschien wel de verstandigste keuze is.

Social media ervaring

Omdat de verschillende platformen geschreven en ongeschreven regels bevatten, weten social media specialisten precies wat werkt en wat niet. Als social media bureau kunnen we deze kennis inzetten voor uw bedrijf. Als u voor het eerst van start gaat zult u dus veel fouten maken. Is het u waard om publiekelijk leergeld te betalen?!

Impact op campagnes

Een social media marketeer weet goed hoe hij likes, interactie, follows en engement moet genereren. Als u zelf aan de slag gaat heeft u tijd nodig om te onderzoeken wat werkt en wat je niet moet. Door samen te werken met Gofunky internetmarketing profiteert u van eerder opgedane kennis.

Wij kunnen u helpen om impact te maken zodat u uw marketing en communicatie doelstelling haalt!

It’s all about money

Uiteraard kost uitbesteden geld maar realiseer ook dat een specialist sneller kan werken en niet alles uit hoeft te vigileren. Ook kunnen publieke fouten op social kanalen u uw bedrijfsreputatie schaden. Als onderneming dient u dus zelf af te wegen of u kiest om het zelf te doen of dat outsourcen de beste oplossing is.

Daarnaast kunt u via een bedrijf uw social media schaalbaar maken door klein starten en opschalen indien nodig. Een hybride vorm met kennis overdracht kan dus de oplossing zijn waarbij u social media weer intern haalt op het moment dat het X omvang heeft bereikt.

Vrijblijvend Social Media Advies?

Graag bespreken we de mogelijkheden om uw bedrijf online succes te maken. Neem contact op met Gofunky zodat we u vrijblijvend van advies kunnen voorzien.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt