Hoe start en bouw je succesvol een website, online platform of online business?!

Succes een online business opzetten

Het is een droom voor velen, een online bedrijf starten en runnen vanuit de woonkamer. Letterlijk vanaf de bank business genereren. Zelf je tijd indelen en overal ter wereld werken aan de groei van je bedrijf.

Vele ondernemers runnen al succesvol hun bedrijf online in diverse branches. Zo kun je bijvoorbeeld een online vergelijking site starten, een datingsite maken, een vacaturesite bouwen of geld te verdienen met een blog.

In mijn geval is deze droom werkelijkheid geworden. Als online marketing specialist ben ik niet gebonden aan een plaats of tijd, maar kan ik overal ter wereld mijn business runnen. Zo run ik zelf verschillende online bedrijven, naast dat ik klanten help om succesvol te worden op internet met mijn online marketing bureau.

Zelf reis ik jaarlijks enkele maanden per jaar rond de de wereld terwijl mijn business doorgaat. Zwemmen in de pauze is onderdeel van mijn dagelijkse werkdag in het buitenland als digital nomad🙂

Hoe zet ik succesvol een internet concept op zonder al te veel kosten te maken

Aller eerst moet je een goed idee hebben, dat is natuurlijk de basis van je bedrijf. Maar hoe maak je jouw idee werkelijkheid. In dit blog probeer ik je helpen bij het ontwikkelen van een mindset om de kans van slagen voor jouw bedrijf te vergroten en hoe je een online bedrijf kunt starten.

Zelf heb ik een aantal jaren geleden een fout gemaakt, wat mij veel geld heeft gekost. Voor deze fout wil ik jou behoeden, en ik hoop dat jij hiervan kunt leren door mijn tips op te volgen.

Het laten bouwen van een website, platform of vergelijking site kost veel geld, maar dat kan goedkoper! (bespaar kosten)

Vele weten niet anders dan dat het bouwen van een platform gedaan moeten worden door een IT partij of internetbureau. Hoe complexer de techniek van de website hoe groter de investeringen zullen zijn.

De meeste bedrijven met een internet concept maken hierbij de fout dat ze in de begin fase een forse investering moeten doen zonder dat ze weten of het idee kans van slagen heeft.

Maak concessies op het gebied van IT functionaliteiten

Veel ondernemers die willen starten met een online business maken de fout de ze in hun hoofd zandkastelen aan het bouwen zijn. Ze denken precies te weten hoe de website eruit moet komen te zien, en welke functionaliteiten de site moet hebben.

Door alles in perfectie door te willen voeren moet je diep in de buidel tasten. Naast de hoge kosten loop je nog een ander risico. Je hebt een website gebouwd die alleen jij fantastisch vindt. Je potentiële klanten hadden de website toch liever gezien met andere functionaliteiten.

Zelf heb ik deze fout gemaakt door een platform te laten bouwen wat mij een klein fortuin heeft gekost. Achteraf, met de kennis van nu had ik een betere site kunnen lanceren met nog geen 10% van de kosten.

Mijn tip is daarom ook om je eerste product lancering zeer basic te houden met uitsluitend de functionaliteiten die jouw idee functioneel en werkend maken. Het ontwikkelen van toeters en bellen kun je later doen als je online bedrijf succesvol draait.

Vervolgens luister je heel goed naar je klanten wat zij waarderen aan je platform, website of webshop en wat ze liever anders zouden willen zien. Op deze manier bouw je een goede website voor je klanten waar je geld mee kunt genereren.

Hoe bepaal ik de kans van slagen van mijn nieuwe online onderneming?

Doe een markt onderzoek in de praktijk

Veel ondernemers met een idee vragen eerst aan verschillende personen wat zij van het idee vinden. Meestal zijn de reacties overwegend positief, maar geven deze een zeer vertekend beeld.

Je respondenten praten je naar de mond en willen je niet beledigen en praten daarom enthousiast met je mee. Vraag hen maar eens na de positieve reactie, “dat is dan mooi, je kunt dan nu direct tekenen en het product kopen”. Je zult dan zien dat het overgrote deel ineens met kritisch vragen en kanttekeningen komt. Yes, daar heb je wat aan, want nu krijg je een eerlijk antwoord.

Test je product in de praktijk. Maak een simpele website en geef potentiële klanten de mogelijkheid om je product te kopen. Je hoeft echter nog niet eens een product, dienst of volledige techniek aan de achterkant te hebben. Op deze manier weet je echter snel of het aanslaat of niet.

Als blijkt dat mensen kopen maar je nog niets hebt kunt je twee dingen doen:

1: Je geeft hen aan dat de dienst nog niet helemaal af is of je product tijdelijk niet leverbaar is. Je kunt dan de klant de mogelijkheid geven om je product of dienst later te ontvangen of het geld te retourneren als zij betaald hebben.

2: Nadat je de eerste verkopen binnen krijgt, kun je besluiten om zo snel mogelijk je dienst uit te werken, zodat je deze kunt leveren aan je eerste klanten.

Waarom een test in de praktijk? Door te testen in de praktijk krijg je een eerlijk beeld of je bedrijf een kans van slagen heeft zonder dat je direct al producten hebt laten ontwikkelen of een hele community hebt ontwikkeld. Na de pilot kun je besluiten of je verder gaat met je idee of dat je eieren kiest voor je geld.

Je hebt bij een mislukking in ieder geval veel geld kunnen besparen. Ook kan (Vincent) je helpen met de online marketing of website bouw.

Wees gewaarschuwd en start op een slimme manier lean en mean een internetbedrijf en bouw vervolgens aan dat fortuin met jouw nieuwe online business.

Klanten beoordelen onze online business coaching met een 9.3 van 10 sterren. Gebaseerd op 77 reviews.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt