Online marketing uitbesteden? Gegarandeerd succes!

Gofunky internetmarketing is een full service internetbureau. Graag helpen we u aan succes met uw website of webshop. Dagelijks werken we vol passie aan het succes van verschillende online projecten.

Bekijk onze online marketing diensten wat we voor u kunnen betekenen. Wilt u liever zelf aan de slag met de online marketing lees dan onze tips hieronder!

Online marketing uitbesteden

Tip van de dag: besteed online marketing niet volledig uit

Het organiseren van online marketingactiviteiten is niet voor iedereen even makkelijk, maar waar een wil is, is een weg. Echter zul je wel realistisch moeten zijn. Natuurlijk kun je jezelf verdiepen in de verschillende online marketing onderwerpen zoals email marketing, zoekmachine marketing, social media marketing en Adwords adverteren.

Volg de verschillende stappen uit de honderden tutorials op Internet die het implementeren van jouw online marketingactiviteiten mogelijk zouden moeten maken. Houdt er wel rekening mee dat dit een tijdrovend proces is en dat je zult leren op basis van vallen en opstaan. Tevens gaan ontwikkelen in de internet marketing business erg snel en zul je altijd moeten bijscholen.

In theorie hoef je hier helemaal niet lang mee bezig te zijn, maar in de praktijk ben je zeker enkele maanden bezig een goede online marketingstrategie te ontwikkelen, wil je dit goed doen. Dit is echter helemaal niet erg, want online marketing kan jouw bedrijf echt naar een hoger niveau brengen. Niet alleen in zoekmachines, maar ook op het gebied van traffic en conversie.

SEO uitbesteden: Heeft dat altijd het gewenste effect?

Hoewel het organiseren van online marketingactiviteiten dus helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en het ook zeker zonder het inschakelen van experts een succes kan worden, zijn er veel bedrijven die online marketingactiviteiten volledig uitbesteden.

Het uitbesteden van online marketingactiviteiten komt voor in alle branches, bij zowel grote als kleine bedrijven. Het uitbesteden van online marketingactiviteiten betekent dat je niet zelf aan de slag gaat met online marketing, maar een bedrijf inschakelt die dit voor jou doet. Dit soort bedrijven worden ook wel SEO-bedrijven genoemd, vernoemd naar hun expertise en SEO, oftewel search engine optimalization (zoekmachine optimalisatie).

Hoewel er soms enorm veel geld wordt gestoken in het vinden en in dienst nemen van een professioneel SEO-bedrijf, wil dit niet zeggen dat hun acties altijd goede effecten hebben voor jouw bedrijf. Sterker nog, het is erg moeilijk om kwalitatief hoogwaardige SEO-diensten in te kopen, al ben je bereid je hele omzet hieraan te besteden. Dit komt omdat de meeste SEO-bedrijven, ondanks hun expertise, geen garantie op hun diensten leveren.

Google ziet foutieve SEO vrijwel direct en straft dit af, waardoor jij met je grote investering in je SEO-expert eigenlijk je geld hebt weggegooid. Zonde dus, want je kan dit ook prima zelf voorkomen.

Maar heb je het druk, ben je een beetje lui of heb je totaal geen affiniteit met online marketing, waardoor je het toch aantrekkelijk vindt om een SEO-bedrijf in te huren om jouw online marketingactiviteiten te organiseren? Lees dan toch nog even dit artikel, want hierin geven wij enkele goede redenen om je keuze voor een SEO bedrijf goed af te wegen voor je met het bedrijf in zee gaat.

Content is alles voor Google en je website bezoeker

Wie bekend is met de principes van SEO kan het beamen: relevante content op jouw website is alles. Zoekmachines zoals Google vinden het erg belangrijk dat jij niet zomaar wat content op je website zet, maar dat deze echt aansluiten bij de wensen, behoeften en verwachtingen van jouw bezoekers. Kortom: de content op jouw website moet gericht zijn op menselijke bezoekers, niet op de algoritmes van zoekmachines.

Helaas hebben veel professionele SEO-bedrijven dit niet helemaal begrepen. Zij zijn al snel geneigd content voor jouw website te schrijven die zich enkel en alleen richt op de werking van de algoritmes van zoekmachines. Hierbij let men er niet op of de content bij de wensen en behoeften van de menselijke bezoekers aansluit, maar of deze voldoende keywords bevat en herkend wordt door zoekmachines.

Hierdoor is de content die SEO-bedrijven leveren vaak lage kwaliteit, met rare, niet goed lopende zinnen die zo gevormd zijn om zo veel mogelijk zoekwoorden te kunnen bevatten. Daar komt nog bij dat de content die veel SEO-bedrijven leveren, vaak alles behalve relevant en interessant is voor de doelgroep. Vaak herken je websites met dit soort content direct, bijvoorbeeld door de grote hoeveelheid zoekwoorden die de teksten bevatten of de onnatuurlijke, vreemd lopende zinnen en alinea’s.

Je wil natuurlijk zo veel mogelijk bezoekers op je website door middel van zoekmachine optimalisatie, maar wat als deze bezoekers direct afgeschrikt worden door jouw slechte, zoekmachinegerichte content? Juist, dan heb je alsnog niets aan je zoekmachine vriendelijke teksten. Kortom: zoekwoorden zijn goed, maar relevante content die goed in elkaar zit en jouw doelgroep aanspreekt, is beter.

Wij werken samen met professionele tekstschrijven die jou helpen als je kiest voor het uitbesteden van tekst schrijven.

Linkbuilden? Je kunt het zelf proberen!

Naast content, is ook linkbuilding een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Linkbuilding is het verhogen van het aantal links naar jouw website, om hoger in de zoekmachines terecht te komen en zo meer bezoekers naar de website te trekken.

Omdat veel eigenaren van websites zo veel mogelijk links naar hun website willen om zo veel mogelijk bezoekers te krijgen op hun website, schakelen zij vaak SEO-bedrijven in om dit voor hun te regelen. Deze SEO-bedrijven starten voor jouw website een SEO-campagne, die voor één of meerdere maanden ingestoken kan worden afhankelijk van jouw wensen en budget. Tijdens de looptijd van deze campagne, krijg je als klant van het SEO-bedrijf iedere maand een lijstje met geplaatste backlinks naar jouw website opgestuurd, zodat je kan zien wat het SEO-bedrijf voor jouw website heeft betekend op het gebied van linkbuilding. Als je een lijstje krijgt met honderden backlinks ziet dit er natuurlijk erg goed uit, maar vergis je niet, dit kan de grootste fout zijn die je hebt gemaakt.

Omdat je zo veel verwacht van jouw SEO-campagne en SEO-bedrijven jouw verwachtingen willen waarmaken, is er vaak sprake van over optimalisatie. Want let op: het is niet alleen het aantal links naar jouw website dat telt, maar ook de kwaliteit van de links naar jouw website. Omdat SEO-bedrijven zo veel mogelijk backlinks naar jouw website willen plaatsen, gaat men echter vaker voor kwantiteit, in plaats van kwaliteit. Dit wordt opgemerkt door zoekmachines, die er streng op toezien dat er geen slechte backlinks naar jouw website worden geplaatst om de positie van jouw website in zoekmachines te verbeteren.

Heb je echt te veel slechte backlinks naar jouw website, dan loop je zelfs het risico een penalty tegen spam te ontvangen van zoekmachines. En als je deze penalty eenmaal hebt gekregen, zakken de rankings van jouw website vrijwel direct. Daar gaat de goede positie van jouw website en je dure investering in een SEO-bedrijf.

Door zelf tijd te steken in linkbuilding of eerst een duidelijke linkbuildingstrategie uit te zetten, kun je veel selectiever te werk gaan en echt alleen kwalitatief hoogwaardige backlinks plaatsen. Jij bent degene die het meest weet van jouw bedrijf, dus jij weet welke links er écht bij jouw bedrijf en jouw website passen, en welke niet. Bovendien heb je vaak kennis van de markt en je doelgroep, waardoor je weet welke websites interessant zijn voor jou om te linken en welke niet. Pas deze kennis toe, want hierdoor zal je ranking stijgen, zonder dat je een grote investering hoeft te doen door een zeer duur SEO-bedrijf in de arm te nemen.

Graag adviseren we je bij het uitbesteden van linkbuilding zodat jij een succes kunt maken van je campagnes.

En dan nog iets over Google

Misschien denk je nu: ik werk al jaren met een SEO-bedrijf die mijn website op deze manier op de kaart zet en ik heb nog nooit problemen gehad. Dat kan zo zijn, want bovenstaande situatie is niet altijd zo geweest en zal ook zeker opgaan bij elk SEO-bedrijf. Het is namelijk pas sinds ongeveer de laatste tijd dat Google echt streng controleert op jouw online marketingactiviteiten. Wellicht heb je voor deze tijd alle bovenstaande trucs uit kunnen halen en zo duizenden bezoekers gescoord, zonder ook maar iets te horen van Google.

Helaas kan dit vandaag de dag niet meer. Sinds Google in 2011 de Panda-update introduceerde, let men veel strenger op de content van websites. De Panda-update van Google is namelijk in staat lage kwaliteit websites op te sporen en te straffen, waardoor je vrij snel op de vingers getikt wordt door Google als je een slechte, zoekmachinegerichte webtekst plaatst die niets voor de bezoekers van jouw website toevoegt.

Daarnaast introduceerde Google in 2011 de Penguin-update, een update die linkbuilding technieken zoals hierboven beschreven, direct bestraft. Zo worden door de Penguin-update alle websites met te veel slechte backlinks bestraft, omdat deze spamgedrag vertonen.

Door de Panda-update en de Penguin-update, zijn er veel websites direct gestraft voor hun slecht georganiseerde online marketingactiviteiten. Deze websites verloren hun PageRank, waardoor de rankings van de site direct daalden. Deze websites zagen hun positie in Google direct dalen, met een verlaging van website bezoek tot gevolg.

Doe je online marketing zelf of besteed slim uit

Dit hoeft jou niet te overkomen, als je zelf ook een steentje bijdraagt aan de online marketingactiviteiten voor jouw website. Hierdoor verbeter je niet alleen jouw positie in zoekmachines, maar verhoog je ook de traffic op jouw website en leer je bovendien veel over online marketing.

Heb je hier echt geen tijd voor? Dan kun je natuurlijk altijd alsnog een professional inschakelen. Echter, let er wel op dat je deze professional niet geheel vrij laat. Jij bent de eigenaar van jouw website, dus jij bepaalt wat er wel en niet gebeurt met de website. Volg jouw expert op de voet, monitor al zijn/haar activiteiten en spreek vooraf duidelijk af wat je wel en niet wilt op het gebied van online marketing, linkbuilding en SEO.

Door goed betrokken te blijven en regelmatig rond de tafel te gaan zitten om de activiteiten te monitoren, ben je betrokken bij het proces en loop je bovendien minder het risico gestraft te worden door Google.

Ben je wel overtuigd en ben je bereid om je te verdiepen in de wereld van online marketing? Op dit online marketing blog zijn verschillende artikelen te vinden over SEO (search engine optimalization), die jou hierbij kunnen helpen. Start met je te verdiepen in deze onderwerpen, probeer eens wat van de tips uit op jouw eigen website, monitor de resultaten die hieruit komen en stel een strategie samen. Alleen dan zal je zoekmachines echt te vriend houden en kun je profiteren van de voordelen die zoekmachines met zich meebrengen.

Hoe staat de online marketing er bij jou voor?

Je kunt natuurlijk ook even een Gratis SEO Scan doen laten doen door een freelance online marketing expert van Gofunky zodat je direct een goede indicatie hebt hoe je huidige website scoort.

Klanten beoordelen onze online marketing diensten met een 8.8 van 10 sterren. Gebaseerd op 188 reviews.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt