Waarom websites met een blog het gaan winnen in Google

seo voordelen websites met blog

Veel bedrijven doen nog niets met content marketing. Het delen van waardevolle content met klanten en leveranciers om op deze manier extra onder de aandacht te komen. Is dat wel zo handig om tegenwoordig een bedrijf te starten zonder een geïntegreerd blog? Als je het mij vraagt niet, een website met blog heeft namelijk meerdere SEO voordelen.

Waarom een blog een belangrijk onderdeel is voor een bedrijfswebsite

Een blog geeft bedrijven de mogelijkheden om hun expertise te delen. Zichtbaar te worden in de markt en interactie aan te gaan met hun doelgroep.

Blogs zorgen voor regelmatige nieuwe frisse content

Naast deze voordelen heeft een blog vanuit online marketing perspectief ook een aantal andere voordelen. Doordat er regelmatig nieuwe content wordt geplaatst is dat een reden voor website bezoekers om terug te keren naar de website.

Een statische website met pagina’s die altijd hetzelfde zijn, geeft geen reden om als website bezoeker terug te keren. Waarom zou je ook, want de informatie heb je al eens eerder gelezen.

Om deze reden hecht Google waarde aan nieuwe content. Het geeft de zoekmachine een reden om aan bezoekers een website vaker te tonen in de zoek overzichten.

Een blog zorgt voor betrokkenheid en verhoogt daardoor de branding waarde

Google probeert het kaf van het koren te onderscheiden. De spammerige websites van lage kwaliteit ten opzichte van kwalitatief hoogwaardige websites. Google zoekt dus naar indicatoren om dit onderscheid te kunnen maken.

Dit onderscheid komt o.a. naar voren in de bekendheid van een merk, wat resulteert in meer zoekopdrachten in Google op de bedrijfsnaam.

Indien jij een website hebt met veel goede content zullen je bezoekers vaker op je bedrijfsnaam zoeken in Google. Vervolgens bezoeken ze je website om weer nieuwe content te lezen als een soort van content junks.

Het pusht bedrijven richting Google AdWords

Veel bedrijven schrijven geen unieke content, vernieuwen niet tot nauwelijks de website en doen niets met een blog. Veel van die bedrijven hebben wel een dikke portemonnee. Groter dan menig spectaculaire blogsite. Deze bedrijven worden nu min of meer gedwongen om te adverten indien zij nog zichtbaarheid willen creëren op internet.

Goede deal voor Google! Gebruikers doorsturen naar mooie blogsites en informatie websites met frisse content om vervolgens bedrijven die het niet doen, te laten betalen voor het adverteren met AdWords om hun zichtbaarheid in te kopen.

Blogs scoren beter in Google!

Je kunt met een blog dus de strijd winnen om beter te ranken in Google. Er zijn meer voordelen van een blog waar jij als bedrijf van kunt profiteren. Wacht dus niet langer en start met een blog!

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

MasterMind Internetmarketing

In de mastermind internetmarketing bespreken we kansen voor jouw website. We...

AdWords beheren als Russian Roullete? Ken de gevaren!

Wil je aan de slag met Google Adwords of beheer je al campagnes, zorg dat je...

Content marketing is de bom! Weet jij wel wat het is?

Content marketing wordt veel over geschreven, maar wat is het eigenlijk?

Marketeer & Blind staren op de bounce rate? PAS OP!

De website bounce rate is voor sommige webmasters een magisch getal maar ken...

Leer goede website teksten schrijven in 5 stappen!

Website teksten zijn de slagader van je website. Het goud zit in de tekst! L...

Mijn liefdesbrief aan WordPress! Ben jij al verliefd geworden?

WordPress is echt prachtig. Ik ben verliefd geworden en heb een liefdesbrief...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt