Wat is content marketing

Wat is Content Marketing?

Content marketing is helemaal de bom! Ben jij al gestart?

Steeds meer bedrijven zijn gestart met het inzetten van content marketing om hun organisatie meer op de kaart te zetten bij hun doelgroep(en). Niet alleen grote bedrijven, maar ook steeds meer kleine bedrijven hebben inmiddels ontdekt welke voordelen deze relatief nieuwe vorm van marketing met zich meebrengt.

En zo blijft content marketing wereldwijd iedere dag groeien, met steeds meer fans, aanhangers en actieve gebruikers van deze marketingsoort per dag.

Als je nog nooit van content marketing gehoord hebt, hoef je je niet te schamen. Content marketing is namelijk een relatief nieuwe vorm van marketing, die ondanks de stijgende populariteit nog lang niet zo algemeen bekend is als bijvoorbeeld online marketing of direct marketing. We zullen daarom ook eerst uitleggen wat content marketing precies inhoudt, om vervolgens duidelijk aan te geven wat jij met content marketing kan doen om jouw bedrijf succesvoller te maken. Vervolgens wordt in een stappenplan uitgelegd hoe je dit stap voor stap kan doen.

Wat is content marketing?

Content marketing is een marketingvorm die perfect binnen het motto ‘content is king’ past. Content marketing is namelijk een vorm van marketing die, door middel van interessante, waardevolle content op een website, zo veel mogelijk bezoekers probeert aan te trekken. Uiteraard is het doel van content marketing dat er niet alleen meer bezoekers komen op een website, maar dat deze bezoekers bovendien voor een verhoogd conversiepercentage zorgen.

Consumenten zijn namelijk steeds strenger naar bedrijven toe. Consumenten willen geen gladde marketingpraatjes, maar juist waardevolle informatie die ook echt meerwaarde biedt voor de consument. Bovendien heeft de consument constant behoefte aan informatie, over allerlei uiteenlopende onderwerpen, die hem/haar moet helpen in het aanschaffen of gebruik van een product.

Content marketing kan dan ook gezien worden als methode waarbij relevante, interessante en waardevolle content wordt geproduceerd en verspreid, om in contact te komen met de doelgroep en zo een aankoop of andere vorm van conversie te stimuleren.

Let op! Content marketing is geen interruptie marketing

De meest voorkomende fout van bedrijven die content marketing proberen in te zetten voor hun organisatie, is dat men dit doet volgens het oude principe van interruptie marketing. Content marketing is echter geen interruptie marketing, waarbij consumenten worden gestoord in hun dagelijkse bezigheden om verkoop te stimuleren (bijvoorbeeld door middel van reclameboodschappen).

Content marketing draait juist om het in contact komen met de doelgroep, zonder hen iets op te dringen. Je moet de doelgroep het idee geven dat je hen vrijblijvend informatie geeft zonder dat je hiervoor terug wilt, zodat consumenten je gaan zien als vriendelijke, professionele informatieverstrekker en niet als irritante, verkoopgerichte, opdringerige organisatie.

Waardevolle content, wat is dat dan?

Het begrip ‘waardevolle content’ klinkt misschien wat vaag. Wat waardevolle content voor jouw bedrijf precies inhoudt, is helemaal afhankelijk van jouw bedrijf, jouw branche en uiteraard jouw doelgroep. Heb je een modewebshop voor vrouwen? Dan is een goed voorbeeld van waardevolle content voor jouw doelgroep een uiteenzetting van de laatste trends in de modewereld. Werk je als freelance webdesigner? Dan zijn jouw klanten waarschijnlijk geïnteresseerd in het optimaliseren, aanpassen, bijhouden en zoekmachine vriendelijk maken van websites. Hier kun je vervolgens slim op inspelen, door hier interessante artikelen over te schrijven.

Bij het selecteren van waardevolle content voor jouw organisatie, is het belangrijk dat ten minste rekening houdt met de 5 content marketing tips.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

10 tips om je website snel te verbeteren!

Snel meer rendement halen uit je website? Lees dan de 10 tips die je zelf eenvoudig kunt doorvoeren.

Stock foto's gebruiken voor je website? Are you sure?

Maak in ieder geval even kennis met de meest gedownloade man ter wereld!

Hoe lang moet een blog zijn? Focus op de inhoud!

Vaak krijg ik de vraag hoe lang een blog moet zijn. In dit blog laat ik zien...

Google lanceert vandaag de Elephant Rolo Update

Sinds vandaag is het bekend dat Google en Elephant update heeft gelanceerd e...

Google Mobile update: De sigaar of chillen als een baas?

Mobile websites zijn belangrijk, zelfs zo belangrijk dat Google er een algor...

Duplicate content dankzij Linkedin? Pas er mee op!

Unieke website teksten zijn zeer belangrijk om hoog te ranken in zoekmachine...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt