AdWords beheren als Russian Roulette?

AdWords beheren zoals Rusian Roulette spelen

Meer geld verdienen met je website is voor veel ondernemers een droom. Sommige denken de oplossing te vinden in het adverteren met Google AdWords. Correct, het lanceren van een campagne via Google AdWords kan zeer succesvol zijn. Je moet dan wel weten wat je doet.

Het adverteren met AdWords is gevaarlijk als je geen ervaring hebt met het beheren van campagnes. Wordt het jouw dood of wordt het je brood?

Waarom je Google AdWords voor beginners kunt vergelijken met Russian Roulette

Als je geen ervaring hebt met Google AdWords is het een gevaarlijk spel. Het advertentie programma van Google is zeer uitgebreid en biedt diverse mogelijkheden om je campagnes succesvol te beheren. Een fout zit echter in een klein hoekje en kan je al snel bakken vol met geld kosten.

Als je niet oppast kost het je de kop of het bedrijf! Een onervaren medewerker met AdWords laten stoeien is hetzelfde als een potje Rusian Roulette spelen.

Je hebt het resultaat niet in de hand. Je waagt een gokje onder het motto “Sometimes you win, sometimes you lose”.

Graag help ik je met Google AdWords adverteren om veelgemaakte fouten en daardoor hoge kosten te voorkomen.

Hoeveel speelgeld heb je gekregen voor Google AdWords?

Als je Google AdWords inzet zoals Russian Roulette, praten we over speelgeld. Het geld dat je hebt gekregen om het AdWords spel te spelen. We adviseren je eerst te verdiepen in de regels van Google AdWords zodat je de strijdt kunt aangaan met je tegenstander. Zorg dat je beslagen ten ijs komt en niet bij voorbaat kansloos bent!

Ga je het AdWords spel spelen tegen de grote jongens met veel geld of tegen de bakker om de hoek? Realiseer je dat de grote jongens weinig hebben te verliezen en dat hun adem langer is dan die van jou. Het heeft dus geen zin om te gaan opbieden met AdWords tegen je grote concurrenten.

Een duur grapje dat Google AdWords

Hoezo een duur grapje? AdWords moet toch geld opleveren. We gaan inderdaad adverteren om geld te verdienen maar zoals eerder aangegeven zit een fout in een klein hoekje.

Als je een campagne verkeerd beheert kost het je al snel veel meer budget dan dat een professional nodig zou hebben voor hetzelfde resultaat.

De meeste AdWords professionals kunnen een betere campagne draaien met de helft van het budget. Hoezo? Omdat zij weten wat de mogelijkheden zijn en weten hoe je kunt besparen. Een echte Google AdWords specialist betaald niet teveel voor zijn AdWords clicks en betaald zich zeker terug aan jou.

Je kunt kunt ook je website verbeteren waardoor je minder bezoekers nodig hebt om je doel te bereiken. Graag deel ik daarom 10 tips om je website snel te verbeteren en 7 tips voor hogere webshop conversie.

Waarom je Google AdWords beter door professionals kunt laten beheren

Als het beheren van Google AdWords niet je core business is, kun je er beter voor kiezen om een campagne uit te besteden aan een specialist. Het levert je meer geld op dan het kost. Als leek betaal je al snel veel geld voor niet relevante clicks en dat kost je serieus marge met een gemiddelde prijs per click van 2,- euro.

Tel het aantal kogels, of beter gezegd monitor je AdWords campagne

Als jij een potje Russian roulette gaat spelen wil je wel zeker weten dat er maar 1 kogel zit in het pistol en voorkomen dat deze vol geladen is. Je wilt enige controle uitoefenen over de uitkomst van het spel. Zorg er daarom voor dat je Google AdWords nauwkeurig monitort zodat je op de cent nauwkeurig kunt doormeten wat je winst is.

Een advies is om een koppeling te maken met je Google Analytics account en je conversie doelen te importeren. Op deze manier kun je precies zien welke zoekwoorden geld opleveren en welke geld kosten.

Zorg dus dat je enige controle kunt uitoefenen op je campagnes door monitoring en het meten van resultaten.

Wil je niet direct geld uitgeven aan het adverteren met AdWords dan kun je ook kijken naar de mogelijkheden van traffic genereren met zoekmachine marketing.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

MasterMind Internetmarketing

In de mastermind internetmarketing bespreken we kansen voor jouw website. We...

Welke informatie delen met content marketing? Handige tips!

Jij wilt aan de slag gaan met content marketing maar wilt weten welke inform...

Waarom oude lullen marketing niet meer werkt!

Oude vormen van marketing zijn verleden tijd. Tegenwoordig draait het niet m...

Viral marketing inzetten? Dit is echt te cool!

Een nieuwe vorm van marketing. Je kent het wel, succesvolle campagnes van Re...

Achterhalen wie eigenaar is van een domeinnaam!

Wil je weten wie de eigenaar is van een specifieke domeinnaam? Wij laten je ...

10 tips om snel de conversie van je website te verhogen!

De makkelijkste manier om snel meer rendement uit je website te halen is doo...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt