6 ingredienten voor een succesvolle website

6 ingrediënten voor een succesvolle website

Een succesvolle website bouwen doe je zo!

Stel je gaat een heerlijke etentje voorbereiden voor je vriend, vriendin, familie of vrienden maar je bent niet goed in koken. Wat doe je dan? Je vraagt of iemand je kan helpen die het wel goed kan. Het bouwen van een website heeft veel vergelijkingen met het koken van een diner.

Voor beide maak je gebruik van ingrediënten die samen zorgen voor een gerecht. Wil jij weten welke 6 ingrediënten je nodig hebt bij het bouwen van een succesvolle website lees dan dit online marketing blog.

1: Pak een bestaand recept

Als je geen held bent in de keuken is het verstandig om gebruik te maken van een basis recept. Als je een nieuwe website gaat bouwen is het ook verstandig om gebruik te maken van een stabiele basis.

Een basis gerecht of basis website verkleint de kans op mislukkingen. Er is niets vervelender dan veel tijd en energie stoppen in het bedenken van een eigen gerecht / website en noodgedwongen je gasten eten van de afhaal Chinees te moeten serveren omdat jij het hebt verprutst. Serveer je klanten geen afhaal Chinees!

Een website bouwen met open source of templates geeft je veel voordelen ten opzichte van maatwerk websites. Als je portemonnee dik genoeg is om mislukkingen te financieren, maatwerk te betalen en je de tijd hebt voor pionieren dan adviseer ik je om een website te bouwen vanaf scratch!

Dit blog is geschreven voor ondernemers die snel een website willen om geld te verdienen op internet en niet lang in de keuken willen staan. Je doet het toch voor je gasten. Hoe doe je dat dan succesvol worden met een website?

2: Luister naar de kok

Als je een goed gerecht wilt serveren, moet je luisteren naar de kok. Hij weet immers welke ingrediënten en wijnen samen zorgen voor een top diner.

Een website bouwen is 1, maar deze ook succesvol vermarkten is iets waar een online marketeer verstand van heeft en meestal niet de programmeur of website bouwer. Luister dus naar diegene die je zowel kan adviseren in de ingrediënten maar ook de wijnen. Dus zowel de website bouw als de online marketing van de site.

Een diner zonder drank is bij voorbaat een mislukking. Een website zonder online marketing is ook gedoemd om te falen. Als je een website hebt gelanceerd start de online marketing. Realiseer je dat een goede website nog niets zegt over een goede online marketing. Een goede website geeft wel een goede online marketing start.

3: Waarom je niet moet starten met een 5 gangen diner

Veel ondernemers willen bij het bouwen van een nieuwe website vaak alles erop en eraan. In mijn optiek zit de kracht in de eenvoud. Als je eenmaal weet wat je klanten lekker vinden kun je gaan experimenteren, maar start niet met experimenteren als je nog niet weet wat je klanten lekker vinden.

Ingrediënten of website functionaliteiten kun je altijd toevoegen maar als je eenmaal teveel hebt toegevoegd werkt het averechts. Denk dus goed na bij het bouwen van een website wat jouw basis ingrediënten zijn. En voorkom teveel zout!

4: Laat het eten niet aanbranden

Fijn dat je mag koken voor een goed gezelschap en top dat je eindelijk een gerecht op tafel mag zetten. Helaas ruikt een gast al snel dat de rijst is aangebrand. Hij slaat het liever over want aangebrande rijst eten is geen pretje. Er is niets vervelender dan een tafel met gasten te hebben die je niet kunt bedienen omdat het eten is aangebrand.

Als je nieuwe website eindelijk live gaat wil je dat deze goed functioneert. Veel bedrijven hebben goud in handen maar kunnen het niet verzilveren omdat de site niet goed in elkaar zit. Je hebt ongetwijfeld wel eens het bestel proces afgebroken omdat je er niet doorheen kwam, of je dacht dat het bedrijf onbetrouwbaar was door een slecht design.

5: Kies een gerecht

Als je gaat koken kies je een gerecht. Je kiest uit Italiaans, Hollandse kost of bijvoorbeeld Grieks. Je maakt een duidelijk keuze en stemt daar de rest van het eten ook op af. Bij het bouwen van een website moet je ook keuzes maken. Welke uitstraling moet het hebben en wat wil je ermee bereiken. Sommige zijn in staat om dagen, weken of zelf maanden na te denken over welk gerecht ze willen serveren of waar de website aan moet voldoen.

Maak een keuze want zowel Italiaans, Spaans of Turks eten kan lekker smaken als je het maar op de juiste manier bereid. Het gaat er dus niet om welke keuze je maakt maar hoe je de uitwerking van de website bouw gaat realiseren.

6: Serveer een amuse

Zoals een top kok ook vaak begint met een amuse moet jij je bezoekers ook een amuse geven. Laat hem zien waarom hij voor jou moet kiezen. Geef hem een voorproefje van je kunsten. Een voorproefje kun je geven in de vorm van klant cases, een proefperiode, werken op basis op no cure no pay of een korting voor nieuwe klanten. Op deze manier laat je hen op een toegankelijke manier kennis maken met je producten of diensten.

Verleid je klant zodat ze het hele gerecht willen proeven!

Een succesvolle website lanceren:

  1. Maak gebruik van een bestaande website basis (scheelt je geld en tijd)
  2. Luister naar de specialist (vind het wiel niet opnieuw uit)
  3. Start niet al te moeilijk / keep it simple (je kunt altijd uitbreiden)
  4. Wacht niet te lang (je kansen worden verspeeld)
  5. Maak een keuze en blijf niet eindeloos hangen in ontwerpen en brainstorm sessies
  6. Verleid je klant

Voor koken neem je de tijd, maar soms wil je ook een snelle hap en snel resultaat. Je website snel verbeteren in 10 tips kun je zien als een snelle snack. Geniet ervan!

Ben je trouwens benieuwd naar mijn amuse vul dan hieronder je mail adres in en krijg 1 gratis gouden website tip. Je kunt je ook aanmelden voor een gratis Mastermind Internetmarketing.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

10 handige tips bij het adverteren op Facebook

Doe je voordeel met de Facebook advertentie tips. Haal meer uit Facebook adv...

Traffic genereren met notifications

Meer bezoekers naar je platform of website. Kijk eens naar de mogelijkheden van notifications.

Content + links = Hoog in Google

2 zaken zijn super belangrijk om goed te scoren in Google. Deze wiskundige z...

Zoekwoord onderzoek & SEO optimaliseren

Je website verbeteren door het uitvoeren van een zoekwoord onderzoek kan met...

Website User experience, waar moet je op letten?

User experience en stof tot nadenken voor jouw website als we het hebben over travestieten.

Linkedin gebruiken als bedrijf en zakelijk netwerk? 5 tips!

Wil je meer halen uit je Linkedin contacten of dit netwerk beter zakelijk ge...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt