Zoekwoord posities monitoren met software

Google zoekwoorden monitoren

Veel bedrijven willen hoog scoren in Google. Logisch want een top positie in de zoekmachine levert meer website verkeer op, wat omgezet kan worden in meer euro’s voor het bedrijf.

Het is dan wel van belang dat je de posities van zoekwoorden dagelijks bijhoudt middels monitoring van keywords. Op deze manier bouw je een geschiedenis op en weet je al snel wat het effect is van je gedane SEO inspanningen. Indien er nieuwe ontwikkelingen zijn op zoekmachine marketing, weet je direct in welke mate het jouw website heeft getroffen. Je wilt namelijk weten of de posities van zoekwoorden zijn gestegen of gedaald na wijzigingen in het Google algoritme of na wijzigingen van jouw seo strategie.

Indien je nog niet helemaal thuis bent met online marketing, zul je dit waarschijnlijk doen door zo af en toe je zoekwoorden zelf te Googelen, maar dit werkt vaak niet goed!

Waarom zelf Googelen naar je zoekwoorden niet goed werkt

  1. Het eerste probleem dat speelt is dat zoekmachines je zoekgedrag onthouden. Indien jij dus regelmatig je eigen website bezoekt zal de zoekmachine jouw eigen site hoger plaatsen. Je scoort dus kunstmatig hoog met je eigen website indien jij zelf zoekt in Google. Vraag maar eens je oom of tante aan de andere kant van het land of zij eens willen zoeken op de zoekwoorden waar jij op wilt scoren. Zij zullen ongetwijfeld andere posities rapporteren dan jij.
  2. Lokale gegevens spelen een grote rol: Afhankelijk van het zoekwoord waar je op wilt scoren speelt lokaliteit een grote rol. Zoek maar eens op “horeca” of “hapje eten”. Wedden dat je restaurants en cafés bij jou uit de buurt tegenkomt. Lokale zoekopdrachten variëren dus op basis van de locatie waar de gebruiker zich bevind.
  3. Als je meerdere zoekwoorden wilt bijhouden is het geen doen meer om dit handmatig te doen. Om een goed beeld te krijgen, moet je dagelijks monitoren. Kortom veel werk dat je beter ergens anders aan kunt besteden.

Posities monitoren met software

Zelf maak ik gebruik van software voor het bijhouden van mijn posities voor zoekwoorden in de zoekmachine. Dit doe ik zowel voor mijn eigen online initiatieven als voor klanten.

Het voordeel vind ik dat software dagelijks netjes je posities bijhoudt en je altijd terug kunt kijken wanneer er dalingen of stijgingen hebben plaatsgevonden. Dit kun je vervolgens koppelen aan updates aan het Google algoritme, zodat jij altijd weer hoe waar stijgingen of dalingen aan liggen.

Zelf gebruik ik Authority labs voor het monitoren van zoekwoorden. Na het testen van verschillende software, zowel gratis als betaald is dit voor mij de beste in de markt.

Waarom Authority labs voor het monitoren van keywords?

Dagelijks inzicht in de posities van je zoekwoorden
Zeer nauwkeurige zoekwoord monitoring (beter dan dat je zelf Googelt)
Meerdere sites toevoegen (altijd een overzicht of je seo strategie werkt)
Concurrentie analyse (ook monitoren hoe je concurrenten het doen)
Snel zien hoeveel organische bezoekers je genereert dankzij je landingpages door het koppelen van Google analytics.
Klanten toegang geven tot hun zoekwoord posities door het delen van hun campagne URL

Kortom je weet altijd hoe zoekwoorden scoren in de zoekmachine en of je stijgingen of dalingen hebt. Stop dus direct met het handmatig checken als jij ook als next level marketeer aan de slag wilt.

Via de positie checker kun je 30 dagen gratis gebruik maken van hun dienstverlening, daarna moet je dokken! Als je het mij vraagt is het zeker de moeite waard zodat je kunt sturen op wijzigingen in het Google algoritme.

Interesse om het te proberen? http://authoritylabs.com/

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

VIDEO: Website of webshop overzetten op SSL / HTTPS? De voordelen van een beveiligde verbinding!

Mmm lekker enthousiast als ik “Google” zeg op 2.56 of springt het https ...

Online business? Handige software voor ondernemers!

Wil je het maximale halen uit je bedrijfsvoering en overal ter wereld je bus...

Ga toch bloggen: 5 redenen waarom jouw blog mislukt!

Misschien vind je het niet leuk om te horen maar veel ondernemers trappen in...

Google Analytics als input voor sales (1 Handige tip)

Wil je meer verkopen? Tuurlijk wil je dat, lees daarom deze Google Analytics...

Hoe een AdWords campagne van Arke ongelukkig uitpakt

Adverteren met Google AdWords kan zeer interessant zijn, maar kijk ook op we...

Gouden Twitter tips voor meer resultaat en rendement!

Maak van Twitter een zeer krachtig kanaal door rekening te houden met een aa...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt