Travestieten en website user experience, zet het jou aan het denken?

Traverstieten en conversie optimalisatie

User experience en stof tot nadenken voor jouw website

Wat een raar plaatje op een serieus blog over internetmarketing denk je misschien, maar dat is verkeerd gedacht! In dit blog laat ik zien dat veel website eigenaren een “kans” laten liggen op het gebied van user experience, dat te maken heeft met de ervaring die jouw website gebruiker heeft bij het gebruik van je website.

User experience en het geslacht

User experience voor geslacht

Vroeger was het voor website eigenaren allemaal simpel. Je website doelgroep bestaat uit mannen en vrouwen maar tijden veranderen en er ontstaan variaties.

Stel je eens voor, misschien erg lastig voor de meeste in deze case maar probeer het. Je bent een man maar je voelt je eigenlijk meer vrouw. Je gaat je er naar kleden en vind het prettig om je te gedragen als een vrouw.

Vervolgens surf je op het net en kom je op een site waar je wat wilt kopen of waar jij je wilt registreren. Niet al te spannend totdat je wordt gevraagd om je geslacht.

Dit kan zeer confronterend zijn voor jou want nu wordt je met je neus op de feiten gedrukt. Ben je nou een man of een vrouw. Vertel op… wat is je ware aard…? Dit voelt voor jou misschien als een trap tussen je benen wat je weer doet herinneren aan wat je bent. Een man of een vrouw?

Hoe denk jij dat je jij je voelt als je kunt kiezen tussen man en vrouw. Je bent eigenlijk een man maar voelt je meer vrouw. Wat selecteer je? Welke emotie roept het bij jou op en welke ervaring heb jij bij de website die jou vraagt om het geslacht?

Hoe doet Google het eigenlijk en wat is hun standpunt / visie hierop?

Als we iets willen leren over websites of gebruiksvriendelijkheid dan is Google in mijn ogen een groot voorbeeld. Wat een genot om hun producten te gebruiken en wat gebruiksvriendelijk, echt een top ervaring / user experience omdat ik er vrolijk van wordt.

We nemen de proef op de som. We gaan proberen om een nieuw Google account te registreren. Op deze manier kunnen we gebruik maken van alle Google producten. Dit begint uiteraard met een registratie op Google.

We vullen hier de gangbare gegevens in totdat we bij de vraag aankomen over je geslacht.  Normaal wordt de vraag gesteld: “Ben jij een mannetje of een vrouwtje” waarbij je kunt kiezen uit twee keuze antwoorden, namelijk “man of “vrouw” maar niets is minder waar!

Google biedt zijn gebruikers een derde keuze mogelijkheid bij het selecteren van het geslacht:

User experience geslacht hoe doet Google dat

Hoe verbeter jij de user experience voor het geslacht?

Is het niet beter om de keuze velden meer uit te breiden en een derde keuze mogelijkheid toe te voegen zoals Google dit doet voor een doelgroep die steeds groter lijkt te worden? Of ziet Google nog een andere doelgroep met de keuze mogelijkheid die voor huisdieren met een Google account?

Denk na over de user experience van jouw site en denk daarbij aan je gebruikers!

Ik denk dat dit stof is om over na te denken in een veranderende wereld waar jij als website eigenaar of internet marketeer jouw website gebruikers een zo prettig mogelijk user experience wil leveren. Hoe denk jij hierover?

Liever andere tips die je direct kunt toepassen? Lees dan mijn blog over het snel verbeteren van je website.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Wat is duplicate content en waarom het site bezoekers kost

Gekopieerde teksten zijn slecht voor je vindbaarheid in Google. Lees waarom ...

6 ingredienten voor een succesvolle website!

Wil jij weten hoe je een succesvolle website bouwt? Zorg dat je de ingredië...

Google lanceert vandaag de Elephant Rolo Update

Sinds vandaag is het bekend dat Google en Elephant update heeft gelanceerd e...

URL of website pagina verwijderen uit Google? Hoe dat je dat?

Het gebeurt iedere marketeer wel eens, er staat een website pagina online di...

Waarom oude lullen marketing niet meer werkt!

Oude vormen van marketing zijn verleden tijd. Tegenwoordig draait het niet m...

Linkbuilding en Google producten, gaat dat samen?

We weten allemaal dat we links moeten verkrijgen. Maar hoe doen we dat zonde...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt