Beter in Google scoren door het bouwen van een merk!

scoren in google door merken

Online marketing als een trucje

Online marketing wordt door bedrijven soms ervaren als een trucje dat gedaan moet worden. Dat is voor een deel ook waar als je kijkt naar het onderdeel SEO (search engine optimization). De technische aspecten worden goed onder de loep genomen en de website wordt zo ingericht zodat deze technisch goed leesbaar is voor de zoekmachine Google.

Een ander belangrijk aspect is het genereren van relevante verwijzingen van andere websites, ook wel linkbuilding genoemd. Veel werk dat verricht wordt onder de motorkap zonder dat de ondernemer aan de voorkant daar iets van ziet. Het lijkt wel abakadabra voor de ondernemer zonder online kennis.

Maar let op! Online marketing is tegenwoordig veel meer dan een trucje onder de motorkap. Vroeger was Google nog te manipuleren, maar tegenwoordig wordt de zoekmachine steeds slimmer. Het is dus niet meer voldoende om alleen maar bezig te zijn met de technische SEO kant, die volledig los staat van de interactie met de klant.

Het is tijd om als online marketeer bedrijven te helpen met het bouwen van een merk!

Online marketing als volwaardige marketing

Merken worden steeds belangrijker

Door verandering in het algoritme van Google zijn bedrijven die echte toegevoegde waarde leveren (de merken) steeds belangrijker geworden. Google probeert bedrijven die echte waarde leveren, beter zichtbaar te maken door hogere posities in de zoekmachine te geven. De online wereld begint dus steeds meer te lijken op de offline wereld.

Online marketing en offline marketing komen samen

Om je merk te laden is het belangrijk dat je niet alleen werkt aan een online zichtbaarheid van je bedrijf maar dat je ook kijkt naar de mogelijkheden om in de “echte wereld” bekendheid te krijgen.

Offline bekendheid zal uiteindelijk resulteren in meer zoekopdrachten op je bedrijfsnaam in Google en meer interactie met je onderneming. Deze kenmerken zal Google herkennen waardoor jij als bedrijf steeds meer een merk begint te worden wat Google zal belonen met een betere vindbaarheid in de zoekmachine.

Je ziet dus dat offline en online beter samen moeten merken om synergie te creëren. Er zijn veel mogelijkheden om offline en online te integreren en resultaten goed door te meten. Ik noem dit zelf altijd de cirkel rond maken.

Online marketing in een breder perspectief

Wat ik met dit wil zeggen is dat jij als online marketeer tegenwoordig niet meer alleen moet focussen op de technische aspecten maar dat je online marketing in een breder perspectief moet zien.

De kunst is om als online marketeer mee te denken met bedrijven, hoe zij kunnen uitgroeien tot een merk wat uiteindelijk zal resulteren in een betere vindbaarheid in de Google.

Merken delen, merken gaan de interactie aan, merken zijn zichtbaar en merken creëren een identiteit waar klanten zich mee willen associëren.

Heb jij al nagedacht hoe jij als ondernemer of als online marketing bureau meer kunt verkopen door je bedrijf of klant meer te positioneren als een merk?

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

URL of website pagina verwijderen uit Google? Hoe dat je dat?

Het gebeurt iedere marketeer wel eens, er staat een website pagina online di...

Linkbuilding en Google producten, gaat dat samen?

We weten allemaal dat we links moeten verkrijgen. Maar hoe doen we dat zonde...

Webshop verbeteren? Tips voor meer klanten + extra omzet!

Haal extra rendement halen uit je webshop! Lees de tips hoe je het vertrouwe...

Beheer en registreer je domennamen zelf!

Domeinnamen zijn de fundamenten van je bedrijf. Zorg dus dat je dus ook zelf...

Hoe een blog succesvol maken? Geef meer gratis!

In dit blog leg ik uit hoe je meer succes haalt door meer te geven. Vind je ...

Twitter zakelijk inzetten voor je bedrijf? 7 tips!

Twitter zakelijk inzetten voor je bedrijf. 7 tips hoe je rendement kunt maken uit Twitter.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt