Content + Links = Hoog in Google!

Hoog in Google

Content + Links = Hoog in Google!, het lijkt wel een soort van wiskundige berekening maar zoekmachine marketing is kort door de bocht helemaal niet zo moeilijk, althans de theorie is eenvoudig.

We krijgen regelmatig de vraag hoe je hoog scoort in Google. Sommige denken dat wij een soort van wonder dokter zijn, maar dit niet zo, hoewel het soms wel zo lijkt ;-). Wij moeten ook werken om die hoge posities in Google te krijgen.

Soms zijn er uitzonderingen waarbij hoog in Google scoren zo gepiept is. Je zit in een markt waarbij de concurrentie op internet erg laag is, of waarbij je concurrenten niet of nauwelijks bezig zijn met SEO.

In dit geval voldoet de formule: Content + Links = Hoog in Google!

Wat bedoel je met content om hoog in Google te komen?

Met content bedoelen we de teksten op je website. Google is een zoekmachine die kijkt naar de teksten op je website. In het blog “Hoe kijkt Google naar een website” gaan we daar dieper op in. Op basis van deze website teksten kan Google jouw website indexeren en bepalen waar deze over gaat.

Als jij een website of webshop hebt over het verkopen van zwembaden dan moet je daar teksten op plaatsen die gaan over zwembaden. Zonder deze teksten heeft Google geen idee dat de website gaat over zwembaden.

Zonder content over het zoekwoord waar je op wilt scoren zal het dus erg lastig worden om goed zichtbaar te worden in de zoekmachine. De eerste stap voor jou is dus het schrijven van kwalitatieve teksten over het onderwerp waar je op wilt scoren. Heb je dat gedaan dan is het belangrijk dat je voldoet aan de volgende stap, het genereren van links naar je website.

Zie je er tegenop om goede teksten te schrijven dan kun je een copywriter inschakelen. We adviseren je wel om gebruik te maken van een tekst schrijver met kennis van online marketing om je kans op betere posities te vergroten.

Links naar je website zorgen dat je hogerop komt in Google

Nu je alle teksten hebt geschreven over de onderwerpen en zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden is het tijd om je website hoog in de zoekresultaten van Google te krijgen.

Online marketing is te vergelijken met offline marketing. Als in de offline wereld klanten tevreden zijn over je dienstverlening dan praat zich dat rond. Mensen praten over je op borrels en vertellen de positieve ervaring door die ze hebben met jouw bedrijf.

Online marketing is precies hetzelfde! Ook op internet is het belangrijk dat positieve ervaringen online worden gedeeld.

Hoe ziet Google positieve stemmen en ervaringen in de online wereld?

In de online wereld hebben we niet de maken met mensen die fysiek naar jou refereren. In de online marketing uitten deze inspanningen zich in links naar jouw website. Op het moment dat een andere website naar jou linkt, dan ziet Google dat als een positieve stem op jouw website (bedrijf). Hoe meer positieve stemmen je krijgt van andere websites hoe belangrijker jij wordt in de ogen van Google.

Pas om met WIE er op jou stemmen!

Misschien dacht je al bij jezelf, dat is mooi makkelijk, ik ken wel een bult websites die naar mij willen linken. Helaas is het niet zo eenvoudig. Net zoals in de offline wereld geldt ook in de online wereld dat de kwaliteit van referenties van grote waarde is. Hoe meer kwalitatieve links je naar je website genereert hoe hoger je zult scoren.

Op het moment dat je veel links van slechte kwaliteit naar je website krijgt, zal dit jouw domein schaden. Pas dus op wat je doet!

Hoe kunnen links worden verkregen naar mijn website?

Links kunnen worden verkregen middels linkbuilding. Vroeger was linkbuilding een kwestie van zoveel mogelijk linkjes aanmaken naar de website maar tegenwoordig werkt dit alleen maar averrechts. Als je bezig gaat met linkbuilden moet je goed weten wat je doet. Er is namelijk een verschil tussen linkbuilden en kwalitieve linkbuilding.

Hoe kan ik dus zo snel mogelijk hoog in Google komen?

Het komt er dus op neer dat je zoveel mogelijk KWALITATIEVE links naar je website krijgt en je goede KWALITATIEVE content op je website hebt. Zoals je ziet hebt ik zowel bij de links als bij de content “kwalitatieve” groot geschreven. Als jouw links en content niet goed zijn zal het alleen maar jouw positie in de zoekmachine schaden.

Zoekmachine marketing is in theorie helemaal niet zo moeilijk, de uitvoering in de praktijk wordt al een stuk lastiger door verschillende zaken waar je rekening mee moet houden.

De sleutelwoorden zijn kwaliteit en relevantie. Volg het online marketing blog en leer stukje bij beetje hoe jij ook hoog in Google kunt scoren of kies voor een samenwerking met Gofunky internetmarketing en start vandaag nog met het verbeteren van je posities in de zoekmachine van Google.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Content marketing wat levert dat op? Een kijkje in de keuken!

Er wordt veel geschreven over content marketing maar hoe werkt het precies? ...

Content marketing is de bom! Weet jij wel wat het is?

Content marketing wordt veel over geschreven, maar wat is het eigenlijk?

Zoekwoord posities eenvoudig monitoren met Authoritylabs!

Wil je SEO goed aanpakken dan is het essentieel dat je dagelijks je zoekwoor...

Hoe kijkt Google naar een website? Handige SEO tips!

Als je online marketing wilt inzetten om klanten te werven is het belangrijk...

Geld verdienen met AdSense of affiliate marketing?

Geld verdienen met je website? Wat levert snel geld op? We vergelijken AdSen...

Mijn liefdesbrief aan WordPress! Ben jij al verliefd geworden?

WordPress is echt prachtig. Ik ben verliefd geworden en heb een liefdesbrief...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt