Waarom duplicate content slecht is voor je vindbaarheid in Google

voorkom duplicate content

Duplicate content is een belangrijk aspect binnen online marketing wat je moet voorkomen. Het is zelf zo belangrijk dat Google een speciaal algoritme heeft geschreven omtrent duplicate content. Updates omtrent dit algoritme hebben de naam “Google panda updates”.

Wat is duplicate content?

Duplicate content zijn delen tekst op je website die ook ergens anders voorkomen. Dit kunnen website teksten zijn die jij hebt gekopieerd van een ander of visa versa. Dit noemt met ook wel external duplicate content.

Niet alleen kan er duplicate content ontstaan via andere websites, maar ook intern op je eigen website. Je gebruikt een eigen website tekst nogmaals op je website, maar past slechts een kleine hoeveelheid woorden aan. Een groot deel van de tekst komt dus op twee plekken tegelijk voor op je website. Dit wordt door een online marketing specialist internal duplicate content genoemd.

Klanten vragen mij wel eens hoeveel duplicate content ze mogen hebben, waarop mijn antwoord is zo weinig mogelijk. Alles draait om de verhouding. Indien jij een tekst hebt geschreven van 1000 woorden en slechts een paar zinnen overneemt dan is dat geen ramp. Indien je de helft van je tekst kopieert, spreek je al van een groter probleem.

Beide vormen van gekopieerde website teksten moet je voorkomen om beter vindbaar te worden in Google!

Wat is het probleem van duplicate content en waarom wil Google het voorkomen?

Het probleem van duplicate content is dat het Google schaad, als het teksten niet ontdubbeld. In dit geval zul je moeten kijken vanuit de zoeker in Google om te snappen waarom het niet goed is.

Op het moment dat iemand een zoekopdracht doet in de zoekmachine, zal hij vanuit meerdere invalshoeken een oplossing willen vinden. Indien de zoeker meerdere keren precies hetzelfde terug zal vinden in de index van Google, zal deze een negatieve ervaringen hebben met Google. De zoekmachine levert niet het gewenste resultaat dat de gebruiker verwacht. Een volgende keer zal deze bijvoorbeeld Bing gebruiken. Google verliest op deze manier klanten en dus ook omzet aan advertenties.

Gekopieerde teksten hebben dus totaal geen meerwaarde voor de zoekmachine, wat de reden is dat ze het willen voorkomen.

Waarom benadeeld duplicate content mijn posities in Google?

Omdat Google plagiaat en niet originele teksten wil voorkomen zoals hierboven uitgelegd. Google zal jou dus straffen als je dubbele website teksten hebt op je website door je lager te plaatsen in de zoekresultaten. Duplicate content benadeeld de pagina’s waar dubbele teksten voorkomen.

Om goed vindbaar te worden in Google is het investeren in website teksten een goed idee. Zorg te allen tijde dat je duplicate content voorkomt als je goed wilt scoren met zoekmachine marketing!

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Social Media Webcare Treds die JIJ moet kennen!

Webcare is tegenwoordig onderdeel van ieder bedrijf. Zorg dat jij dit tip to...

Vergroot je website succes met reviews!

Wil je een succesvolle website en geld verdienen op het internet. Lees dan i...

301 redirects voor gebruikers en zoekmachine marketing

Wijzigen van een website URL? Het belangrijk dat je dit op een goede manier ...

Geld verdienen met AdSense of affiliate marketing?

Geld verdienen met je website? Wat levert snel geld op? We vergelijken AdSen...

Traffic genereren met notifications

Meer bezoekers naar je platform of website. Kijk eens naar de mogelijkheden van notifications.

Kiezen van een domein naam? Exact match of brand domein?

De domeinnaam vertegenwoordigt jou op het web. Denk dus goed na wat de voord...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt