5 tips hoe je ruzie maakt met Google als je bezig gaat met zoekmachine marketing

Penalty met zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing is een belangrijk onderdeel binnen internet marketing. Het liefst wil je zo snel mogelijk, zo veel mogelijk bezoekers naar je website hengelen. Om dat proces te versnellen doen mensen soms gekke dingen waar onze grote vriend Google niet echt vrolijk van wordt.

Ik geef je 5 tips die je kunt toepassen in je zoekmachine marketing strategie als je ruzie wilt maken met Google.

Tip 1: Gebruik overmatig zoekwoorden in je teksten

In de training zoekmachine marketing leggen we uit dat het belangrijk is om zoekwoorden te vermelden op je website als je daar op wilt scoren. De woorden dien je te verwerken op meerdere plekken in de website. Sommige website eigenaren maken het heel bont en vermelden overmatig zoekwoorden in hun teksten, dat gaat tegen je werken.

Als je ruzie wilt maken met Google zal ik je zeker adviseren om overmatig zoekwoorden te vermelden in je website teksten. Ik kan je garanderen dat Google je achteraan in de zoekresultaten zet.

Tip 2: Plaats zoveel mogelijk links op lage kwaliteit websites

Linkbuilding als onderdeel van zoekmachine marketing. Je moet zo veel mogelijk links verzamelen naar je website want hoe meer links naar je website hoe hoger je gaat scoren. Vroeg was dat inderdaad zo, maar tijden zijn veranderd en Google is slimmer geworden.

Tegenwoordig draait het om kwalitatieve links naar je website. Omdat jij de confrontatie wil aangaan met Google adviseer ik je om links te kopen (dat is tegen de regels van Google). Er zijn genoeg vage websites waar je voor een dollar of 10,- al 500 Chinese backlinks kunt kopen.

Benieuwd naar het gevolg van deze actie? Na enkele weken zul je minder bezoekers ontvangen en zullen je posities dalen in de zoekmachine. Ben jij echt een lefgozer probeer het uit en deel je resultaten met Gofunky via het reactie formulier, maar kom niet klagen als je echt daalt want ik heb je gewaarschuwd!

Tip 3: Kopieer zonder pardon teksten van andere websites

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan is een veel gebruikt spreekwoord. Als een ander al een tekst voor je heeft geschreven kun je toch zo even kopiëren en plakken. Zelf ben ik ook voorstander om het wiel niet opnieuw uit te vinden. Het kopiëren van teksten van andere websites zal ik je beslist afraden met zoekmachine marketing tenzij je solliciteert naar een penalty van Google.

Waarom krijg ik dan ruzie met Google als ik teksten van andere websites overneem? Google vindt het belangrijk dat teksten op Internet uniek zijn. Op deze manier kan Google gebruikers een prettige zoek ervaring leveren. Jij wordt toch ook niet vrolijk van iedere keer dezelfde teksten in de zoekindex van Google?

Als Google de gebruiker iedere keer dezelfde teksten laat zien krijgt de gebruiker een negatieve ervaring bij de zoekmachine Google en zal deze niet meer terugkeren. En dat wil Google beslist voorkomen. Gebruikers zijn het goud van Google en de zoekmachine zal stinkend zijn best doen om hen de best mogelijk zoek ervaring te geven.

Wil je op safe spelen dan moet je website teksten schrijven die relevant zijn voor je gebruiker.

Tip 4: Misleid je website bezoekers

Een andere truc die bedrijven soms uithalen is cloacking (het misleiden van website bezoekers). Ze willen bijvoorbeeld scoren op specifieke zoekwoorden in Google en als de gebruiker eenmaal op de website komt tonen ze hele andere content dan waar de gebruiker op heeft gezocht. Een vorm van misleiding en dat is tegen de regels van kwalitatieve zoekmachine marketing.

Misleiden kun je doen door bijvoorbeeld witte teksten te schrijven op een witte achtergrond. De gebruikers zullen de tekst niet zien door de witte achtergrond (wit op wit zie je niet) terwijl Google de woorden op de witte achtergrond wel kan lezen als content. Als je ruzie wil maken met Google kun je dit proberen. Geheid dat je het aan de stok krijgt met de zoekmachine.

Tip 5: Schrijf korte website teksten van lage kwaliteit

Wat een onzin allemaal om kwalitatieve teksten te schrijven voor gebruikers. Je wilt toch scoren in Google? Schrijf dan ook teksten voor Google. Je zou bijna denken dat het in de praktijk ook zo werkt maar die is toch net wat anders.

Als je hoog in Google wilt scoren zul je kwalitatieve teksten voor je gebruikers moeten schrijven. Korte teksten met uitsluitend een aantal zoekwoorden in je teksten om uitsluitend te ranken in de zoekmachine zijn verleden tijd. Maar wil je het randje opzoeken en Google om de tuin leiden? Probeer dan zoveel mogelijk pagina’s te schrijven met slechts een kleine zoekwoord variatie. In zoekmachine marketing land worden dit ook wel low content pages genoemd.

Als je veel van die lage kwaliteit pagina’s aanmaakt zal dat zeker tegen je gaan werken. Dus als je benieuwd bent moet je het gewoon eens proberen. Wil je liever goed scoren in Google en de zoekmachine te vriend houden, schrijf dan kickass artikelen waar je bezoekers van achterover slaan.

Google is licht ontvlambaar! Pas op!

Zoals je dus ziet is het uitlokken van een ruzie met Google dus helemaal niet zo moeilijk. Je weet nu welke stappen je kunt zetten om Google boos te maken. Wil je weten wat de gevolgen zijn? Je krijgt een klap in de vorm van lagere zoekwoord posities in Google.

Google kan je ook een knock out geven, ook wel een penalty genoemd onder vak idioten. Als je deze rode kaart hebt gekregen van Google ben je niet eens meer vindbaar op je eigen bedrijfsnaam. Je verliest al je posities in de zoekresultaten van de zoekmachine en je bent volledig onvindbaar. Alsof je paspoort wordt vernietigd, je bestaat niet meer!

Als je de 5 bovenstaande tips doorvoert op je website ben je het stoutste jongetje van de klas en ga je zeker een reactie uitlokken bij Google.

Beter scoren in Google met zoekmachine marketing?

Zelf houd ik Google liever te vriend. Ik krijg er namelijk veel voor terug en ik gun jou ook top posites in Google. Wees verstandig en doe je voordeel met bovenstaande kennis wat je niet moet doen als je bezig gaat met de basis van zoekmachine marketing!

Wil je toch eens een expert naar jouw website laten kijken dan kan Gofunky een gratis seo scan voor je uitvoeren. We geven je dan een indicatie hoe goed jouw website is geoptimaliseerd voor zoekmachine marketing.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

10 tips om snel de conversie van je website te verhogen!

De makkelijkste manier om snel meer rendement uit je website te halen is doo...

Google Mobile update: De sigaar of chillen als een baas?

Mobile websites zijn belangrijk, zelfs zo belangrijk dat Google er een algor...

Stock foto's gebruiken voor je website? Are you sure?

Maak in ieder geval even kennis met de meest gedownloade man ter wereld!

Meer nieuwsbrief lezers? Lees hoe je dat doet!

Nieuwsbrief marketing en de fijne kneepjes van het vak lees in het blog met 7 tips.

Online business? Handige software voor ondernemers!

Wil je het maximale halen uit je bedrijfsvoering en overal ter wereld je bus...

Website User experience, waar moet je op letten?

User experience en stof tot nadenken voor jouw website als we het hebben over travestieten.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt