Hoe gezond is jouw website? Doe de website check met de Google webmaster tool

Website gezondheid achterhalen

Dit blog bespreken we de gezondheid van je website. Net zoals wij mensen naar de dokter gaan om te bespreken hoe het met ons gaat kun je dat ook doen voor je website. Je kunt je website checken of deze iets onder de ledematen heeft.

Dit doe je natuurlijk niet bij de dokter maar met behulp van de Google webmaster tool.

Is jouw website helemaal goed en kerngezond of ontstaan er fouten op de site waardoor deze minder presteert. Misschien vind je het gek dat ik zo praat, maar een website kan ook ziek zijn.

Wat kan ik met de Google webmaster tool?

Jouw website is het kloppende hart van je online zichtbaarheid. Deze moet dus perfect functioneren en fouten moeten opgelost worden. Dit hoef je niet allemaal zelf te achterhalen want Google helpt je daarbij.

De Google webmaster tool is een applicatie die direct vertelt hoe Google jouw website ziet en hoe het gaat met je website. Eigenlijk is de Google webmaster tool de tussenpersoon tussen jou en Google. Je kunt het vergelijken als een dokter, die je helpt om beter te worden.

Via deze webmaster tool communiceer jij met Google en communiceert Google met jou. Je krijgt dus letterlijk berichten van Google als er iets aan de hand is met je website.

De Google webmaster tool geeft handige inzichten om je website in goede conditie te houden en te verbeteren. Hoe gezonder jouw website is hoe beter dit zal zijn voor je gebruikers en dus ook voor hoge posities in Google.

Wat kan er fout gaan met mijn website en wat laat de webmaster tool zien?

Dit is een zelfde vraag als wat kan er fout gaan met een mens. Er kunnen ontzetten veel fouten ontstaan op je website van zeer ernstig tot minder erg. Het is zaak om te werken naar het punt dat je site nul fouten rapporteert, een top conditie dus!

Hieronder heb ik een aantal website fouten opgesomd die kunnen ontstaan en zichtbaar worden in de Google webmaster tool:

HTML verbetering worden zichtbaar

De Google webmaster tool geeft aan of title tags en meta description te kort of te lang zijn en of deze dubbel voorkomen. Heb je geen idee wat het belang is van een title tag lees dan het blog over het optimaliseren van title tags.

Hoe goed je website wordt geïndexeerd

Als je teksten hebt geschreven die interessant zijn voor je doelgroep, dan wil je natuurlijk dat deze gevonden worden. Een eerste stap is dat deze worden geïndexeerd in de zoekmachine. Je hebt er immers niets aan als je pagina’s niet gevonden worden.

De webmaster laat jou feilloos zien hoeveel pagina’s zijn opgenomen in Google.

 Foutmeldingen op website

Fouten moeten worden voorkomen omdat deze een negatieve ervaring zijn voor je website bezoekers. 404 meldingen worden gerapporteerd in de webmaster tool zodat je website fouten zo snel mogelijk kunt oplossen.

Help Google met het crawlen van je website

Als Google je website bezoekt moet deze pagina’s openen om je website op te nemen in zijn index. Dit heet het crawlen van je website.

Hoe eenvoudige Google jouw website kan doorlopen hoe beter dat is. Je website wordt namelijk niet onbeperkt doorzocht door Google. De tijd dat de Google bot jouw website besteed is afhankelijk van de populariteit van je website.

Om de tijd die Google aan jouw website besteed zo efficiënt mogelijk in te richten is het verstandig om Google te helpen bij het indexeren. Door het configureren van URL parameters vertel je aan Google welke pagina’s deze niet hoeft op te nemen of niet hoeft te crawlen. Dat scheelt tijd en geeft de bot van Google de mogelijkheid om je belangrijkste pagina’s te bezoeken.

Voorkom het verspillen van crawl tijd door het configureren van je URL parameters in de Google webmaster tool.

Wat is de snelheid van mijn website

Een snelle website geeft een prettige ervaring aan gebruikers. Google is dol op snelle websites en zal jouw website belonen als deze erg snel is. Het is dus zaak om goed in de gaten te houden dat je een snelle website hebt om goed te scoren in de zoekmachine.

Werk aan de gezondheid van je site!

Zoals je dus lees in dit blog is de Google webmaster tool een handig hulpmiddel om te werken aan verbeteringen van je website. Ga aan de slag met je website en verbeter de online marketing

Kun je toch wat hulp gebruiken bij het bepalen van de gezondheid van jouw website dan kun je altijd een website check laten uitvoeren door Gofunky internetmarketing.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Betere posities in Google door een goede website structuur

Wil je goed gevonden worden in Google start bij de structuur van je website en bereik top posities!

MasterMind Internetmarketing

In de mastermind internetmarketing bespreken we kansen voor jouw website. We...

6 ingredienten voor een succesvolle website!

Wil jij weten hoe je een succesvolle website bouwt? Zorg dat je de ingredië...

10 handige tips bij het adverteren op Facebook

Doe je voordeel met de Facebook advertentie tips. Haal meer uit Facebook adv...

Website bouwen? Open Source of Maatwerk website

Wij zijn al op onze bek gegaan! Wees gewaarschuwd en lees het blog met de vo...

Zoekmachine marketing tips: Maak geen ruzie met Google!

Aan de slag met zoekmachine marketing? Voorkom dat je ruzie krijgt met Googl...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt