De kracht en het gevaar van WordPress plugins

WordPress plugins

Als je het mij vraagt is WordPress het beste CMS op dit moment. Niet voor niets wordt het steeds krachtiger en sluiten steeds meer developers zich aan bij WordPress. Ook wij werken uitsluitend met WordPress bij het bouwen van websites.

Snel je website uitbreiden met plugins, is dat wel zo verstandig?

Programmeurs ontwikkelen plugins die vaak gratis of tegen een kleine vergoeding beschikbaar worden gesteld. Binnen een poep en een scheet heb je dus de meest geweldige plugins in je website. Het is net knex, maar dan nog simpeler. Gewoon even een nieuwe plugin downloaden en activeren en klaar is Kees.

Nog een plugin erin of er toch uit?

Je website wordt dus steeds uitgebreider met steeds meer indrukwekkende functionaliteiten. Al deze toeters en bellen brengen echter ook complexiteit met zich mee. Werken ze nog wel goed samen, zijn ze nog wel compatibel met je huidige WordPress versie of zijn de plugins nog wel veilig.

Een dozijn aan plugins kan dus niet alleen problemen veroorzaken in je techniek, wat resulteert in website fouten, een onveilige website of je website snelheid vertragen. De laatste geeft een slechte indruk en een negatieve ervaring aan je gebruikers wat tevens invloed heeft op je positie in Google.

Voordat jij dus een nieuwe plugin installeert wil je dus risico’s uitsluiten en moet je echt goed nadenken of je de plugin echt nodig hebt?!

Welke maatregelen kan ik treffen om de betrouwbaarheid van een plugin te checken?

  1. Een goede plugin heeft vaak duizenden, tienduizenden of zelfs miljoenen downloads. Ik zou je adviseren om geen plugins te gebruiken die slechts een paar honderd keer zijn gedownload. Deze zijn nog niet goed getest en bevatten vaak nog fouten.
  2. Wanneer is de plugin voor het laatst bijgewerkt. Ga naar de WordPress plugin pagina en bekijk wanneer de plugin voor het laatst is geupdate. Betrouwbare plugins worden regelmatig bijgewerkt zodat ze compatibel blijven voor nieuwere versies van WordPress.
  3. Achterhaal wie dat maker is van de plugin: Is de maker een bekende developer met een goed track record of is het een onbekende developer. Sommige makers hebben tientallen betrouwbare plugins gemaakt. Dit geeft jou extra zekerheid op weer een goede plugin.
  4. Lees reviews op internet en bij deze plugin zelf. Op deze manier lees je wat de ervaring van andere zijn en kun je jezelf een hoop ellende besparen.
  5. Kijk hoe goed de support is op de plugin. Worden er veel problemen gerapporteerd en binnen welk termijn wordt er gereageerd. Stel dat jij in de punarie komt te zitten en je moet een week wachten of feedback. Kun jij je dat veroorloven?
  6. Test je website snelheid voor activering van de plugin en na activering. Op deze manier kun je meten of het je website vertraagd.

Persoonlijk gaat mijn voorkeur vaak naar plugins waar een vergoeding voor gevraagd wordt. Deze developers zijn erop gericht om de plugin te verbeteren en zo goed mogelijk te onderhouden omdat het hen geld oplevert. Schroom dus zeker niet om een paar euro te betalen want gratis is bij WordPress lang niet altijd de beste oplossing.

Als je goed oplet en goed onderzoek doet minimaliseer je fouten. Zorg er tevens voor dat je een backup hebt, mocht het onverwachts toch mis gaan. Ik ben verkocht en overtuig jou ook graag, daarom heb ik ook een blog geschreven waarin ik eerlijk schrijf over de voordelen en nadelen van een WordPress website

Meer online marketing nieuws?

Lees alle blogs

Google AdWords: Input voor zoekmachine marketing?

Al een keyword onderzoek gedaan? Een handige volgende stap is om Google AdWords.

Achterhalen wie eigenaar is van een domeinnaam!

Wil je weten wie de eigenaar is van een specifieke domeinnaam? Wij laten je ...

Domeinnaam kopen? Doe een domeinnaam onderzoek!

Voordat je geld betaalt voor een goede domeinnaam, is het verstandig om de g...

Betere posities in Google door een goede website structuur

Wil je goed gevonden worden in Google start bij de structuur van je website en bereik top posities!

10 tips voor een zakelijk Facebook succes

Aan de slag met Facebook marketing voor meer traffic, sales of naamsbekendhe...

Traffic genereren met notifications

Meer bezoekers naar je platform of website. Kijk eens naar de mogelijkheden van notifications.