VIDEO: Website of webshop overzetten op SSL / HTTPS? De voordelen van een beveiligde verbinding!

No Comments

Mmm lekker enthousiast als ik “Google” zeg op 2.56 of springt het https slotje open?

HTTPS / SSL: De tijd is rijp om over te stappen

Het is alweer een tijd geleden dat Google aangaf belang te hechten aan een beveiligde verbinding van websites. Je weet wel, dat groene icoontje linksboven in de browser.

Een half jaar gelden heb ik al mijn eigen websites overgezet op HTTPS / SSL als pilot om te kijken of het daadwerkelijk een groot verschil heeft gemaakt.

Om eerlijk te zijn hebben we op het gebied van posities in Google niet of nauwelijks meer traffic gekregen of hogere posities behaald dankzij deze wijziging. We hebben klanten toen ik geadviseerd om nog even de kat uit de boom te kijken.

Inmiddels zijn we een half jaar tot misschien zelfs wel een jaar verder en nu is de tijd rijp. We adviseren klanten om over te stappen op HTTPS.

De voordelen van HTTPS: Tijd om de boel over te zetten!

Verstuur je data versleuteld en beveiligd

Dankzij Https word je data versleuteld wat betekent dat data niet gestolen kan worden. Met een beveiligde verbinding voorkom je dit. Je neemt je klant serieus en hecht belang aan de beveiliging van de data die hij via jouw website verstuurd. Met name voor webshop vind ik dat zeer belangrijk. Je hebt namelijk te maken met bankgegevens en misschien zelf wel creditcard gegevens.

Wek vertrouwen en verhoog conversies

Een groen slotje linksboven in de browser geeft mij een goed gevoel als ik een website of webshop bezoek. Het geeft aan dat de site waarde hecht van beveiliging en het beste met mij voorheeft. Dit prettige gevoel heeft natuurlijk een positieve invloed op de conversie.

Maak je website sneller met HTTPS

Dankzij https kun je gebruik maken van het http/2 protocol omdat browser dan https vereisen. Om het niet al te technisch te maken is dit een verbetering van het http protocol waarmee browsers data met websites uitwisselen. Door HTTP/2 kan data tegelijk worden verstuurd i.p.v. los. Dit heeft tot gevolg dat je website sneller laad en dit dus jouw website performance verbeterd.

Beetje technisch allemaal maar realiseer je dat dit protocol sinds 1999 nooit meer is afgepast en sinds eind vorig jaar deze aanpassing is doorgevoerd en de meeste grote browsers dit nu ondersteunen.

Misschien moeilijk te begrijpen maar best wel revolutionair en ik ben hier echt super happy mee want dit betekent dat we HTTPS kunnen gebruiken zonder performance verlies.

Veel hosting partij gebruiken SPDY i.c.m. HTTPS maar als je dan ook nog eens varnisch gebruikt voor caching dan ben je de klos omdat SPDY varnisch uitschakeld.

Kortom in het verleden moest je door https ergens min of meer een concessie doen.

Nu met http/2 komt alles samen. Het web wordt sneller en veiliger. Google is zelfs zo enthousiast over http/2 dat het afscheid gaat nemen van SPDY wat het zelf heeft ontwikkeld.

Wat kost het overzetten van een website of webshop op HTTPS / SSL?

1: SSL certificaat kopen

Normaal gesproken moet je een SSL certificaat kopen via je hosting partij. De kosten hiervoor varieren van 50 tot enkele honderden euro’s.

2: Certificaat installeren op server

Vervolgens ben je er nog niet want het certificaat moet geïnstalleerd worden. Dit kan jouw webbouwer of hosting partij die hier eventueel zijn tijd voor in rekening brengt, want voor niets gaat de zon op.

3: SEO wijzigingen doorvoeren

Het overzetten van een website op https houdt in dat je andere URL’s gaat gebruiken. Voor een goede migratie moet je dus een kleine 10 stappen zetten om jouw website goed over te zetten op https zonder dat het jouw online marketing schaad.

Gratis HTTPS / SSL certificaat + implementatie voor Gofunky klanten

Klanten die gebruik maken van mijn WordPress beheer en onderhoud pakket geef ik de mogelijkheid om gratis te switchen. Is dit alleen f een switch. Nee zeker niet, dit kost mij per website een aantal uur werk voor migratie.

Jij wilt natuurlijk je posities in Google wel behouden en daarvoor moeten meerdere stappen gezet worden. Maar maak je niet druk “we take care of you”! Ik zal contact met je opnemen om dit in te plannen wanneer ik jouw website overzet.

Ben jij nog niet over op SSL? Waar wacht je nog op!

Meer online marketing nieuws?

Lees alle blogs!