Wat een Internet marketeer kan leren van een ezel?

Ben jij ook zo stom als een ezel?

IAAAAAAAAA, helemaal niets! Wat jij hier wel uit kunt concluderen is dat pakkende titels scoren! Dit blog gaat daarom niet over ezels maar over hoe jij als internet markeer, webmaster of website eigenaar pakkende titels kunt schrijven en hoe jij je teksten aantrekkelijker kunt maken voor je doelgroep.

Zoals je ziet is jouw aandacht ook gevallen op dit blog omdat je wilde weten wat een internetmarketeer kan leren van een ezel. Echt geen idee, als jij het weet dan hoor ik het graag ;-). Misschien kun jij “de ezel en de internetmarketeer ” voortaan wel als ezelsbruggetje / reminder gebruiken als je bezig gaat met website teksten schrijven.

Op Internet schrijven veel bedrijven geweldige teksten waar ze veel tijd en energie in steken. Na al deze uren zwoegen en zweten delen zij het bericht met de buitenwereld. Een teleurstellend resultaat, de respons die ze doormeten met Google analytics is zeer laag. Waar ligt dat dan aan? 4 redenen om van je content een succes te maken.

1: Schrijf website titels die opvallen

Het bericht dat je hebt geschreven voor je website was waarschijnlijk top, maar je klanten moeten het wel de moeite waard vinden om het te lezen. De titel is het eerste dat zij zien. Als de titel al slaapverwekkend is om te lezen zal de rest dat ook wel zijn. Zorg er daarom voor dat jij de aandacht van je klant pakt! Doe dat door anders te zijn dan de rest in het gebruik van je titels.

Als ik als titel van dit blog had geschreven. “Verhoog je conversie door op te vallen” dan was de kans veel kleiner geweest dat jij had geklikt, daarom dus ook deze opvallende titel. Geef toe die was je nog niet tegen gekomen op een internetmarketing blog!

2: Vermijd vakliteratuur in je teksten

Voor jou heel vanzelfsprekend om vakliteratuur te gebruiken die gangbaar is in jouw branche, maar kent je klant ze ook? Misschien kick je erop en vind je het zelfs een beetje sexy om dure woorden te gebruiken die er vaak complexer uitzien dan de betekenis van het woord. Maargoed… als je klanten wil krijgen kun je dure woorden maar beter achterwege laten . Je klant snapt er anders geen ene moer van, met wat je bedoelt te zeggen en dat wil je voorkomen. En ik neem aan dat je niet schrijft voor de katse …

3: Schrijf voor je doelgroep zoals je ook met hen praat

Als jij een jonge vent of vlotte dame bent, praat dan ook zo met je doelgroep op je website. Zorg dat je communiceert met je klant zoals je bent. Op deze manier trek je klanten aan die bij je passen. Zo kwam ik laatst op de website van een bedrijf dat bestond uit uitsluitend jonge mensen. Toen ik de tekst doorlas dacht ik dat ik dat op de website van een bejaarde tehuis terecht was gekomen, wat een warrige oubollige verhalen zeg.

4: Wees authentiek en doe je niet anders voor dan wie je bent!

Doe je niet anders voor op internet dan wie je in het echt bent. Waarom je anders voordoen dan je bent? Ik begrijp dat je soms privé en zakelijk enigszins wilt scheiden maar geef ook prijs wie je bent buiten je zakelijk rol.

Waarom? Omdat ik van mening ben dat je zaken doet met de vent en niet met de tent. Als je niet authentiek bent weten je klanten ook niet wie jij echt bent. Ze kunnen dan lastig een keuze maken op basis van de vent.

Jouw klanten zoeken een leverancier die bij hun past. Kleine dingen waarvan jij denkt dat ze onbelangrijk zijn kunnen nog wel eens de doorslag geven voor een nieuwe opdracht.

Misschien zoekt je klant een slimme leverancier wat blijkt uit het feit dat je plaatselijk kampioen schaken bent, of misschien zoekt je klant wel een leverancier met lef wat blijkt uit je vrijwilligers werk bij de brandweer of misschien zoekt je klant wel een persoon met medeleven wat naar voren komt omdat jij iedere zaterdag vrijwillig koffie schenkt in het bejaarden tehuis. Je snapt vast wat ik wil zeggen. Je doen en laten in je privé leven (alsof er 2 zijn) zegt veel of jou als persoon in het “business leven”.

Je kunt het zo gek niet bedenken of je klant kan een link leggen tussen jouw privé leven en zakelijke bezigheden. Geef je klant dan ook de mogelijkheid om te bepalen wie jij bent zodat hij zaken kan doen met de vent!

Ohja.. en als je jouw klant voor de gek weet te houden door je anders voor te doen dan je bent dan komen zij daar vroeg of laat toch wel achter en dan ben je alsnog het bokje of beter gezegd de ezel!

Doe je voordeel ermee en scoor met jouw website teksten

Je weet nu dus dat pakkende titels het verschil kunnen maken, jouw klanten vaak niet zitten te wachten op vak jargon en graag willen weten wie jij echt bent. Heb jij nog een goede tip die voor jou werkt, laat het dan ook weten.

Wees dus geen ezel maar een internet markeer die zijn vak begrijpt!

Heb je een geweldig artikel geschreven met een toffe titel dan kun je dat plaatsen op een blog. Ik geef je 10 redenen waarom jij ook een blog moet starten.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Hoe online marketing helpt bij strategische beslissingen

Online marketing is meer dan het promoten van de website. Het helpt ook bij ...

Gratis Mastermind Internetmarketing in Enschede!

Meer rendement halen uit je site en weten hoe andere specialisten naar je si...

Meer online verkopen door te investeren in website teksten!

Wil je meer bezoekers genereren naar je website en meer online rendement hal...

Social media Twitter tips voor bedrijven

Wat doe je WEL en wat doe je NIET op Twitter. Voorkom zakelijke blunders op social media!

Stock foto's gebruiken voor je website? Are you sure?

Maak in ieder geval even kennis met de meest gedownloade man ter wereld!

Domeinnaam kopen? Doe een domeinnaam onderzoek!

Voordat je geld betaalt voor een goede domeinnaam, is het verstandig om de g...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt