Waarom Bitcoins zorgen voor meer gehackte websites!

Gratis Mastermind Internetmarketing Enschede

Jij hebt ongetwijfeld al gehoord van Bitcoins. Een digitale munt om online te betalen. Er gaan al jaren de geruchten dat het wel eens het einde zou kunnen betekenen van het huidige financiële systeem o.a. dankzij de anonimiteit.

Dit blog gaat echter niet over het financiële systeem maar het verband tussen Bitcoins en de toename van gehackte websites.

Websites hacken voor persoonsgegevens

Zo her en der hoor en lees je wel eens over websites die gehackt worden. Vaak gaat het dan om grote websites die veel data hebben van klanten. De internet criminelen (hackers) hebben het dan voorzien op die gegevens. Creditcard gegevens of persoonsgegevens in handen van de verkeerde personen kan ingezet worden voor fraude.

Hackers hebben het voorzien op deze gegevens voor financieel gewin.

Simpele zakelijke websites van bedrijven waren voorheen niet interessant voor hackers. Deze worden daarom ook vaak uitsluitend geautomatiseerd gehackt. Tijd besteden loont niet voor hackers. Gehackte zakelijke websites van MKB’ers worden vaak ingezet voor het verzenden van spam wat je bedrijf overigens ook flink kan schaden.

MKB’ers vatbaar voor chantage van hackers!

Echter heeft Bitcoin gezorgd voor een wijzing in de strategie van internet criminelen. Bitcoin is namelijk een betaalmiddel dat niet direct is te traceren aan iemands identiteit zoals je dat wel kunt bij een bankrekening.

De anonimiteit van de eigenaar van de Bitcoin rekening zorgt ervoor dat internet criminelen (hackers) dus geld kunnen ontvangen zonder dat hun identiteit zichtbaar wordt gemaakt. Dit is natuurlijk super interessant als je iemand wilt afpersen.

Voorheen werden cyber hacks dus voornamelijk gedaan voor het stelen van waardevolle data van grote websites of voor het versturen van spam. Nu kunnen hackers dus ook sites overnemen en vernietigen als ondernemers geen losgeld betalen in Bitcoins. Ze kunnen het losgeld ontvangen in Bitcoins zodat hun identiteit onzichtbaar blijft. Voorheen was dat erg lastig aangezien je nergens ter wereld een rekening kunt openen zonder je te identificeren.

Wat is het jou waard om je webshop tijdens de feestdagen up en running te hebben?

Bitcoins worden dus tegenwoordig ingezet om bedrijven te chanteren. Niet alleen grote websites zijn dus doelwit maar ook kleine MKB’ers zijn nu een gewild slachtoffer dankzij de komst van Bitcoins.

Vaak zijn MKB’ers lekker makkelijk te hacken en welke ondernemer heeft niet een paar honderd of een paar duizend euro over voor zijn website of webshop om te voorkomen dat zijn site word verwijderd offline gaat of dat data wordt gepubliceerd op Internet?!

Neem maatregelen en beveilig jouw website

Voorkom dus dat jij straks gedwongen wordt om Bitcoins te kopen om losgeld te betalen aan cyber criminelen. Wees een gewaarschuwd mens een zorg dat jij je website beveiliging tip top in orde hebt. Iedere website is te hacken, het gaat er echter om dat jij beter beveiligd bent dan je buurman. Een hacker denkt “waarom moeilijk doen als de buurman makkelijk te hacken is”. Binnen het vakgebied online marketing wordt beveiliging dus nog belangrijker!

Graag help ik jou met het beheer van je WordPress website zodat jouw website wel veilig is.

Meer online marketing nieuws?

Lees alle blogs

AdWords beheren als Russian Roullete? Ken de gevaren!

Wil je aan de slag met Google Adwords of beheer je al campagnes, zorg dat je...

Leren programmeren als online marketing specialist?

Ik heb wel vaker getwijfeld, maar het is nu echt tijd om te leren programmer...

Twitter inzetten als bedrijf of personal brand. Ben jij asociaal?

Twitter is geen hype meer maar een echt business platform. Hoe gebruik jij h...

Website bouwen? Open Source of Maatwerk website

Wij zijn al op onze bek gegaan! Wees gewaarschuwd en lees het blog met de vo...

Zoekwoord posities eenvoudig monitoren met Authoritylabs!

Wil je SEO goed aanpakken dan is het essentieel dat je dagelijks je zoekwoor...

Meer online verkopen door te investeren in website teksten!

Wil je meer bezoekers genereren naar je website en meer online rendement hal...