Voordelen en nadelen van een WordPress website

voordelen van WordPress

Wat is WordPress?

WordPress is een groeiend Content Management Systeem, afgekort tot CMS, voor het beheer van websites. In 2005 werd WordPress geïntroduceerd om hiermee de content van de website te beheren.

Bij het beheren van een website hoort niet alleen het verwerken van tekst en deze op een leuke manier over brengen naar de bezoekers, maar ook de algehele lay-out op orde brengen, bijpassende afbeeldingen plaatsen en de reacties managen.

De populariteit van WordPress zit nog steeds in de lift, afgaande op het feit dat bijna een vijfde van alle websites op dit CMS draait. De reden voor deze populariteit zit in het feit dat WordPress een uitgebreid pakket aanbiedt voor websitebeheer met diverse opties. Zoals elk programma heeft ook WordPress positieve en negatieve punten en deze komen onderstaand aan bod.

Bij het bouwen van een nieuwe website werken wij uitsluitend nog met WordPress.

Voordelen van WordPress

1. Een groot voordeel van WordPress is dat het zeer dynamisch is. De diverse opties van het systeem worden continu up-to-date gehouden door de beheerders en actieve community met ontwikkelaars. Zij proberen dan ook te voldoen aan de vragen en wensen van de gebruikers.

2. WordPress is makkelijk te hanteren. Het is tegenwoordig niet meer nodig om ingewikkelde codes te gebruiken als je de website wilt opzetten, veranderen en beheren. In no time heb je een eenvoudige maar goed uitziende website online – en net zo belangrijk: een goed functionerende – website voor jouw bezoekers.

3. Een ander voordeel is dat je zelf de functionaliteiten van de website kunt bepalen, je bent niet gebonden aan de grillen van je web bouwer.

4. Wellicht één van de grootste voordelen die wordt ervaren door de gebruikers van WordPress is de Open Source. De makers van de technologie bepalen enkele functies die je als gebruiker verplicht worden, maar functies die je mist kun je zelf in een handomdraai toevoegen. Dit houdt dus in dat jij de functies bepaalt en regelt voor jouw website. WordPress dankt zij populariteit mede door een community van duizenden ontwikkelaars die plugins ontwikkelen. Een plugin is een functionaliteit die je kunt toevoegen aan je WordPress website.

5. In de online marketing is online vindbaarheid super belangrijk. Het goed gevonden worden middels zoekmachine marketing en één van de voordelen van WordPress. Het biedt jou als CMS alle mogelijkheden voor het hoog scoren in Google. Dit heeft er mee te maken dat WordPress websites in de basis redelijk goed zijn geoptimaliseerd voor zoekmachine marketing. Zo zullen je huidige en potentiële klanten jouw website beter vinden.

7. Als afsluiter van de positieve punten van WordPress worden de lage kosten genoemd. Er zijn in principe geen kosten voor het gebruik van het systeem, tenzij je specifieke eisen hebt. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van een bepaald template, dan kan hier geld voor gevraagd worden.

Nadelen van WordPress

De voordelen van WordPress zijn zeer groot, maar er zijn ook mindere kanten aan het systeem.

1. WordPress biedt dus de mogelijkheid om zelf functionaliteiten toe te voegen voor het beheer en onderhoud van jouw website. Nu is het helaas wel zo dat het gebruik van veel functionaliteiten kan leiden tot een tragere website. Maak je op jouw website gebruik van caching dan neem je wel een deel van de traagheid weg.

2. Het andere nadeel van WordPress is het onderhoud: dit dien je namelijk zelf uit te voeren. Updates gebeuren niet automatisch, dus deze moet je zelf downloaden en installeren. Wanneer je dit goed managet blijft jouw site prima up-to-date.

Conclusie?
Na het benoemen van de positieve punten en mindere punten kan zeker geconcludeerd worden dat WordPress een zeer goed systeem is voor het bouwen van een website.

Wij zijn er fan van WordPress wat we ook beschrijven in liefde voor WordPress. Ken jij nog een groot voordeel of nadeel van het gebruik van WordPress laat het dan weten via een reactie.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Vergroot je website succes met reviews!

Wil je een succesvolle website en geld verdienen op het internet. Lees dan i...

Domeinnaam kopen? Doe een domeinnaam onderzoek!

Voordat je geld betaalt voor een goede domeinnaam, is het verstandig om de g...

Tips website teksten schrijven: Leer copywriting!

Ben jij benieuwd wat een online marketeer kan leren van een ezel?

6 Email Marketing Trends die JIJ gewoon moet weten!

Waar gaan we heen met email marketing? Oordeel zelf of je nog wel de laatste...

Website User experience, waar moet je op letten?

User experience en stof tot nadenken voor jouw website als we het hebben over travestieten.

Social Media Webcare Treds die JIJ moet kennen!

Webcare is tegenwoordig onderdeel van ieder bedrijf. Zorg dat jij dit tip to...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt