URL of website pagina verwijderen uit Google met Google Webmaster Tools

Snel een website pagina verwijderen uit Google

Het gebeurt ieder bedrijf wel eens, er staat een web pagina online die zo snel mogelijk verwijderd moet worden. In dit blog laat ik zien hoe je als internet marketing specialist deze website URL zo snel mogelijk kunt verwijderen met behulp van de Google webmaster tool.

Een vervelende situatie als er pagina’s worden geïndexeerd in de zoekindex van Google die vertrouwelijke informatie bevat. Of gegevens van personen kunnen Gegoogeld worden die niet publiekelijk toegankelijk mogen zijn.

Platformen met gebruiker hebben er regelmatig mee te maken dat zij een verzoek krijgen om namen van gebruikers uit Google te verwijderen. Maar ook juridisch documenten kunnen soms zomaar geïndexeerd worden door fouten in de website.

Maar geen probleem als je enige kennis hebt van internet marketing!

Waarom een webpagina verwijderen via de Google webmaster tool?

Als een website pagina wordt verwijdert via een CMS, dan is die niet meer zichtbaar op de website zelf, het kan echter voorkomen dat dit nog wel zichtbaar is in de zoekmachine van Google.

Website worden periodiek gecrawld door Google wat inhoud dat Google dagelijks, wekelijks om misschien maandelijks jouw website bezoekt om te kijken of er nog wijzigingen zijn gemaakt. Als jouw website erg statisch is en er weinig wijzigingen plaatsvinden kan het lang duren voordat wijzigingen worden opgemerkt.

Een verwijderde pagina van je website kan dus nog steeds zichtbaar zijn in Google. Om dit probleem te voorkomen biedt de webmaster tool uitkomst.

Website URL verwijderen met de Google webmaster tool

Om de URL te verwijderen moet je eerst een Gmail account hebben om gebruik te kunnen maken van de Google diensten. Vervolgens dien je een Google webmaster account te registreren. Heb je de login gegevens dan kan je starten met het verifiëren van je Google webmaster account.

Stap 1: Na de verificatie klik je in het linker menu op “URL verwijderen” onder het kopje “Google index”.

Snel een website pagina verwijderen uit Google

Stap 2: Geef de website URL op die je wilt verwijderen

Stap 3: Selecteer wat Google moet verwijderen en klik op “verzoek zenden”.

Selecteer wat Google moet verwijderen uit zijn index

 

Let op dat je in deze laatste stap drie keuze mogelijkheden:

Je verwijdert de pagina alleen uit de cache. Dat is in het Google zoek overzicht een linkje dat weergeeft hoe je pagina eruit zag tijdens de laatste keer dat Google deze heeft geïndexeerd. Dat voorbeeld uit het cache geheugen kan dus verschillen met hoe de pagina er nu uitzien. Dit is dus ideaal als de pagina is vernieuwd maar de cache nog oude gegevens toont.


voorbeeld van pagina in Google chache

De pagina verwijderen uit Google zoekresultaten en cachegeheugen. Dit is voor jou waarschijnlijk de beste oplossing als een losse pagina niet meer gevonden mag worden in Google. Je geeft hiermee dus opdracht om deze pagina helemaal te verwijderen uit zijn zoekindex.

De directory verwijderen. Pas hiermee op als je slecht een enkele pagina wilt verwijderen. Stel dat er per ongelijk een hele serie binnen een map in Google is geïndexeerd dan is deze laatste optie de oplossing. Je kunt ineens alle pagina’s in de map verwijderen uit Google.

Ik hoop dat dit blog je helpt om eventuele problemen te voorkomen!
Ben je toch niet helemaal zeker van je zaak en wil je dat wij met je meekijken, dan kun je altijd contact opnemen.

Belangrijk! Het verkeerd toepassen van de webmaster tool kan resulteren in het onvindbaar maken van je website. Tevens is het verwijderen uit Google slechts een tijdelijke snelle oplossing. De content dient nog steeds verwijderd te worden. Als bedrijf kun je mij inhuren zodat ik al het werk uit handen neem. Van de verwijdering van de content tot aansturing van het webbureau of developer waar de fout is ontstaan.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Google Analytics als input voor sales (1 Handige tip)

Wil je meer verkopen? Tuurlijk wil je dat, lees daarom deze Google Analytics...

6 Email Marketing Trends die JIJ gewoon moet weten!

Waar gaan we heen met email marketing? Oordeel zelf of je nog wel de laatste...

Beheer en registreer je domennamen zelf!

Domeinnamen zijn de fundamenten van je bedrijf. Zorg dus dat je dus ook zelf...

Website User experience, waar moet je op letten?

User experience en stof tot nadenken voor jouw website als we het hebben over travestieten.

Succesvol online business, bedrijf of platform opzetten!

Wil je ook online ondernemer worden? Handige Tips om de kans van slagen te v...

Website links achterhalen met een backlink checker

Wil je weten welke externe sites naar jouw website linken? Gebruik een backlink checker.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt