Social Media Versus eigen Website: Bereik & zichtbaarheid

website

Al jaren adviseer ik vanuit mijn fullservice internet bureau dat de focus moet liggen op je eigen website en niet op social media accounts als Twitter, Facebook, LinkedIN, Instagram of Pinterest!

Maak van jouw website de HUB!

Jouw website is jouw veilige basis. Jouw rots in de branding en jouw platform waar JIJ bepaalt wat er op gebeurd.

Toch zie ik dat sommige al hun uren en energie stoppen in het promoten van hun social media accounts. Oeii een gevaarlijke onderneming wat je aan het doen bent.

In plaats van de promotie van je social media accounts kun je energie stoppen in de promotie van je eigen website.

Laat je relaties kennis maken met jouw website en zorg dat ze zich daar prettig voelen en daar terug komen. Zorg dat jouw website het centrale punt wordt en de stabiele basis.

Vroeg of laat ben je de pineut

Hoezo? Omdat grote bedrijven geld willen verdienen. Dat geld verdienen deze bedrijven met advertenties. Bedrijven betalen om onder de aandacht te komen op social media accounts. Ze betalen voor zichtbaarheid van hun advertenties.

Heeft dat betrekking op mijn zichtbaarheid op social media?

Jazeker! Om te zorgen dat advertenties goed getoond worden en niet onder worden gesneuveld onder de activiteiten stream van alle gebruikers moet er schaarste gecreëerd worden op de tijdlijn.

Dit doen grote social media accounts door de tijdlijn minder vol te maken. Hoe? Door jouw post niet meer onder de aandacht te brengen bij JOUW volgers. Ze verkleinen de zichtbaarheid van jou. Op die manier vallen advertenties van bedrijven extra op.

Kortom als je niet betaald aan jouw social media platform, zul je vroeg of laat bereik verliezen.

Is het echt link om mij te focussen op social media?

Ja dat is echt spelen met vuur. Vroeg of laat zal je social media kanaal jouw uitzuigen en jouw posts minder zichtbaar maken. De mensen waar jij hard voor hebt gewerkt om binnen te hengelen, kun je ineens niet meer bereiken. De enigste optie om nog onder de aandacht te komen is door te adverteren. Mission completed voor de Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter en al de andere social media kanalen.

Mijn online marketing advies

Wil je spelen op save? Promoot dan je website en niet alleen je sociaal media accounts. Zorg dat bezoekers converteren op je site. Zorg dat je bezoekers haalt uit Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter en stuur je bezoekers naar jouw website, je stabiele basis, jouw rots in de branding waar jij altijd de touwtjes van in handen hebt.

Zorg voor een gedegen online marketing strategie waar social media onderdeel van uitmaakt anders verspil je alleen maar je tijd!

Status update InstaGram 30-03-2016

Ben je een actieve Instagrammer dan ben je vanaf morgen al de klos! Jouw volgers moeten zich nu aanmelden op je notifications. Alleen volgen is dus niet meer genoeg. Ik kan je nu al op papier geven dat je hierdoor heel veel bereik zult verliezen omdat niet al jouw volgers dat gaan doen.

Facebook heeft dit grapje al eerder uitgehaald. Het is dus een kwestie van tijd, maar vroeg of laat verandert jouw social media kanaal de regels en moet je ineens betalen om nog onder de aandacht te komen onder je eigen volgers!

Reden genoeg om dus te focussen op je eigen website. Heb je er nog geen? Kijk eens naar de mogelijkheden van een nieuwe website laten maken.

Wil je succesvol worden op social media?

Kies je voor Gofunky bij het uitbesteden van social media dan kunnen we goed adviseren. Sinds 2008 zijn we actief op het web met verschillende online marketing diensten.

Meer online marketing nieuws?

Lees alle blogs!

Waarom Bitcoins zorgen voor meer gehackte websites!

Jij hebt ongetwijfeld al gehoord van Bitcoins. Een digitale munt om online…

Continue reading

Waarom Bitcoins zorgen voor meer gehackte websites!

Jij hebt ongetwijfeld al gehoord van Bitcoins. Een digitale munt om online…

Continue reading

Waarom Bitcoins zorgen voor meer gehackte websites!

Jij hebt ongetwijfeld al gehoord van Bitcoins. Een digitale munt om online…

Continue reading