Notifications: Manier om extra traffic te generen

traffic genereren met notifications
Notifications Facebook

Online business draait om bereik. Traffic genereren naar je website en die traffic omzetten in harde valuta. Als internet ondernemer probeer je vele trucs te verzinnen om je merk onder de aandacht te brengen en om returning visitors te genereren.

Een manier is het versturen van nieuwsbrieven maar een andere slimme truc is de notification. Vele platformen bedenken verschillende berichten die jij in je inbox krijgt voor iedere scheet.

Denk aan een nieuwe relatie, een status update van een vriend, een nieuwe post, het wijzigen van je profiel of bedenk er nog honderden.

Notification inspiratie van Facebook

Om je wat inspiratie te geven over de mogelijkheden van notification kijken we in de afbeelding hiernaast naar Facebook.

Ze verzinnen werkelijk overal een mogelijkheid om jou een mail te kunnen sturen en je weer naar hun platform te lokken. Geen wonder dat jij verslaaft raakt aan het netwerk en er niet meer vanaf komt.

Notification zijn dus slimme manier om jou naar het platform te lokker. Vervolgens proberen site eigenaren op verschillende manieren geld aan je te verdienen.

Zo kan je data verkocht worden, of zijn jouw views advertentiegeld waard.

Ben jij bezig met een nieuw platform denk dan goed na op welke manieren jij notifcations kunt inzetten om bezoekers weer te heractiveren.

Maar pas op voor de gevaren! Wees relevant!

Internet marketing draait om relevantie. Wees relevant voor je doelgroep en meld uitsluitend wat voor hen interessant is.

Zo kreeg ik afgelopen week ineens uit het niets felicitaties van verschillende personen op Linkedin. Uiteraard erg attent van relaties, maar verbazing van mijn kant. Een goed CRM van hen of heeft Linkedin wat gedaan met mijn data. Jawel ze hebben mijn netwerk getoond dat ik jarig was.

Linkedin is in mijn ogen een zakelijk netwerk en geen vrienden netwerk. Het is niet relevant dat ik jarig was. Linkedin je hoeft mijn netwerk niet op de hoogte te stellen en ik wil ook niet weten wanneer mijn relaties jarig zijn.

Ik kies voor Linkedin omdat ik mijn zakelijke netwerk wil behereren. Niet omdat ik zit te wachten op feliciaties. Straks krijg ik ook nog baby meldingen en status updates over nieuwe en gebroken relaties.

Super interessant allemaal maar NIET in mijn zakelijke netwerk LINKEDIN! Houdt het relevant voor je doelgroep (professionals). We hebben Facebook al waar we veel energie aan kunnen verspillen.

Hoe je kostbare tijd verspild?

Slaat de verveling bij jou wel eens toe? Zet dan alle notifications aan! Heb je wat beters te doen dan van ieder onzin ding een email te ontvangen, zet dan alle notifications uit en check zo af en toe de platformen of je interessante berichten hebt ontvangen.

Succes met traffic genereren en bewaak je kostbare tijd. Laat je niet storen door irrelevante berichten van websites die euro’s willen verdienen door jouw kostbare tijd te stelen

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Content marketing wat levert dat op? Een kijkje in de keuken!

Er wordt veel geschreven over content marketing maar hoe werkt het precies? ...

Linkedin gebruiken als bedrijf en zakelijk netwerk? 5 tips!

Wil je meer halen uit je Linkedin contacten of dit netwerk beter zakelijk ge...

Online marketing uitbesteden? Succes gegarandeerd!

Gofunky internetmarketing heeft 8 jaar ervaring als full service internetbur...

Content + links = Hoog in Google

2 zaken zijn super belangrijk om goed te scoren in Google. Deze wiskundige z...

Welke informatie delen met content marketing? Handige tips!

Jij wilt aan de slag gaan met content marketing maar wilt weten welke inform...

Gouden Twitter tips voor meer resultaat en rendement!

Maak van Twitter een zeer krachtig kanaal door rekening te houden met een aa...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt