Logo ontwerp uitbesteden? Een opvallend logo laten maken door een specialist!

Toe aan een nieuw logo ?

Het ontwerpen van een logo is een belangrijk aspect van uw bedrijf. Het geeft uw bedrijf een eigen identiteit en zorgt voor herkenbaarheid en vormt een onderdeel van uw website design. Bij een logo design proberen we altijd rekening te houden dat deze gebruikt wordt op het internet en dat deze ook zo goed mogelijk geplaatst kan worden diverse kanalen zoals o.a. social media.

Een goed logo laten ontwerpen is de finishing touch van een nieuwe website. Zorg dat website bezoekers u nooit meer vergeten met een krachtig logo gemaakt door een webdesign bureau.

Tips bij het ontwerpen van een logo

Logo toelichting

Een krachtig logo blijft hangen! Probeer een logo daarom zo kort en bondig mogelijk te maken. Grote bedrijven hebben genoeg als alleen het vermelden van hun bedrijfsnaam. Denk aan Apple, Starbucks, Coca Cola of Ikea. Deze bedrijven hoeven niet meer toe te lichten wat zij doen. Bij een logo maken voor een klein bedrijf is het vaak anders. Mensen kennen uw bedrijf nog niet en daarom is een kleine toelicht vaak noodzakelijk.

Een logo payoff geeft in een enkel trefwoord of korte slagzin precies weer wat u doet. Kijkt u maar eens naar het logo van Gofunky Internetmarketing. Als er alleen stond Gofunky had u op basis van het logo geen idee welke diensten we leveren. Met de toevoeging internetmarketing begrijpt u direct in welke branche we actief zijn en dat een logo ontwerpen onderdeel vormt van onze webdesign diensten.

Kleurgebruik van een logo

De visuele uitstraling van het logo is zeer belangrijk, maar u dient ook rekening te houden met wat gangbaar is. Op Internet zijn website pagina’s vaak voorzien van een witte of zwarte achtergrond. Een logo dient dus goed te matchen met deze achtergrond als u bijvoorbeeld wilt gaan adverteren met AdWords of direct partners wilt benaderen middels affiliate marketing.

Logo laten aanpassen

Als u later eventueel een logo wilt wijzigen dient u in het bezit te zijn van de vector bestanden. Deze bestanden maken het mogelijk om logo aanpassingen te maken. Van een professioneel designbureau zult u daarom ook altijd vector bestanden meegeleverd krijgen.

Feedback op logo

Je staat te popelen om aan vrienden en familie te vragen wat zij van het logo vinden. Toch is dit zeer riskant want je logo dient van waarde te zijn voor jouw doelgroep en niet voor familie en vrienden.

Vraag een liefhebber van klassieke muziek wat hij van hardrock vindt, een dikke kans dat diegene dat omschrijft als harde stampende muziek. Maakt dat hardrock direct slechte muziek?! Hetzelfde geldt bij het ontwerp proces van een logo, pas op met feedback vragen.

Iconen en elementen

Sommige designers voorzien een logo van een icon dat overeenkomst met de dienst. Een visrestaurant toont een vis icoon bij het logo en een sigaren winkel een sigaar element. Dit is niet perse noodzakelijk om een goed logo te ontwikkelen en zeker verre van origineel! Honderden andere concurrenten zijn u hoogstwaarschijnlijk al voor gegaan!

Een woordmerk dat je dienst omschrijft kan soms veel krachtige overkomen. Probeer afleidingen zoveel mogelijk te voorkomen, less is more wat zeker ook geld bij een logo ontwerpen. Mocht je toch een element willen toevoegen aan je logo houdt het dan simpel en voeg nooit meer dan 1 element toe.

Het kiezen van een logo font

Een font dient te matchen bij de uitstraling van uw bedrijf. Onderschat dus ook zeker niet de keuze van een lettertype. Juist de kleine verschillen maken van een logo een succes. Een ervaren designer weet u goed te informeren bij het kiezen van een geschikt lettertype. Persoonlijk zijn wij nooit echt fan van logo’s met een heel fancy lettertype waardoor de naam soms bijna onleesbaar wordt.

Laat de laatste logo trends aan je neus voorbij gaan!

Leuk dat bepaalde logo’s nu hip zijn. Jouw business is echter lange termijn en geen eenmalige hype. Je wilt voorkomen dat je over een paar jaar weer een ander logo moet inzetten vanwege de trend gevoeligheid. Je gooit dan veel branding waarde van je logo in de prullenbak!

Uitstraling van een logo

Een logo moet een gevoel opwekken bij iemand en dat kan door de juiste uitstraling. Een accountant wil waarschijnlijk graag professioneel en zakelijk overkomen terwijl een sportschool juist sportief wilt overkomen.

Houdt dus rekening dat de uitstraling van uw logo match met de business waarin u zich begeeft. Als u een logo ontwerp wilt laten maken door een design bureau dan is het uw taak om het gevoel en de sfeer van uw bedrijf over te dragen aan de designer.

Hulp nodig bij logo ontwikkeling?

Gofunky internetmarketing voorziet u graag van advies. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt