Linkbuilding en Google producten, gaat dat samen?

Kijkt Google mee?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel om hoog te scoren in Google.

Doe jij alles volgens de regels of ga je te ver? En als je de regels overtreedt, is dat dan eenvoudig te achterhalen voor Google? Hoe gemakkelijk maak jij het Google?

 Wat zijn de regels omtrent linkbuilding?

Google geeft aan dat betalen voor links niet is toegestaan en dat alle link plaatsingen met het doel het algoritme van Google te manipuleren uit den boze zijn. Het verkrijgen van goede links is dus een lastige klus!

Feit blijft nog steeds dat je goede kwalitatieve links moet hebben om goede posities in Google te verwerven. Het advies luidt “Ga aan de slag met content marketing”. Op deze manier bouw je kwalitatieve teksten waar andere naar zullen linken als het de moeite waard is.

De praktijk is echter anders. Ook al schrijf je goede teksten van hoge kwaliteit het is dan maar de vraag of jij die gedroomde backlinks krijgt.

Het proces van linkbuilding een tikkeltje versnellen?

Stel jij kent een aantal website eigenaren met mooie blogs of websites van hoge kwaliteit. Jij zou graag je link op de websites willen hebben staan omdat je overtuigd bent dat het ten goede komt van jouw keyword posities in Google.

Je kunt nu twee dingen doen:

1: De website eigenaren benaderen en vragen of ze alsjeblieft willen linken naar jouw website omdat deze ontzettend gaaf, mooi, indrukwekkend of informatief is.

2: Een mail sturen dat je best een paar euro wilt betalen als ze jouw websites willen plaatsen met een link vermelding.

Het tweede voorbeeld is ten strengste tegen de regels van Google omdat je betaald voor het laten plaatsen van een backlink. Echter kan het wel een zeer effectieve manier zijn om links te verkrijgen naar je website.

Wat doe je dus? Veel SEO specialisten houden zich bezig met content marketing in de hoop dat er eens iemand naar hen linkt. Ook wel white hat SEO genoemd. Ze doen aan linkbuilding volgens het eerste voorbeeld, links verkrijgen op een natuurlijke / organische manier.

Een andere groep focust zich liever op het tweede voorbeeld en betaalt geld voor link vermeldingen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?! Dit is niet toegestaan en wordt daarom ook wel black hat SEO genoemd.

Val jij onder de tweede categorie, dan kun je maar beter oppassen!

[Tweet “Teveel bezig met black hat SEO? Pas maar op en lees over #linkbuilding met Google producten”]

Black hat SEO en Google producten gaat dat samen?

Black hat SEO en Google
Alles wat jij doet om Google te manipuleren is een pain in the ass voor de zoekmachine. Zij moeten continu innoveren om manipulerende websites (marketeers) buiten de deur te houden.

Een strijd die Google beslist wil winnen, want het doel van Google is om zijn gebruikers de meest kwalitatieve websites te tonen en niet de websites van de best manipulerende marketeers.

De zoekmachine verdient namelijk geld als mensen terug blijven komen. Dat doen zij alleen met goede zoek resultaten. Zo nu en dan (heel vaak) klikken bezoekers op de gesponsorde advertenties (kassa voor Google).

Manipuleren is dus tegen de regels en kost Google veel geld. Je kent het wel, je hebt een zoekopdracht gedaan en er staat een vage site bovenaan.

Je vraagt jezelf af waarom deze site in godsnaam bovenaan staat. Dit is dus waar Google bang voor is! Sites van lage kwaliteit, bovenaan door manipulatie. Teveel van dit soort sites betekent einde Google.

Wat doet Google tegen het manipuleren van het Google algoritme?

Wat doet Google tegen spam

In mijn opties alles! Het algoritme van Google bevat vele filters die de eerste spam automatisch afvangen, daar komt geen mens aan te pas!

Belangrijke en bekende filters van dat algoritme zijn “Google panda” en “Google penguin”. Panda heeft betrekking op de content op je website en Penguin op de links naar je website.

En nog duizenden andere filters waar je aan moet voldoen om hoog te scoren. Veel van de regels worden gewoon door Google omschreven in zijn Google webmaster richtlijnen.

De vraag in dit blog is echter, hoe ver gaat Google om spam tegen te gaan?

Google is een beursgenoteerde onderneming waar het draait om rendement leveren aan aandeelhouders. It’s all about the money! In mijn optiek zullen ze daarom ook alles in het werk stellen om rendement te verhogen door spam zoveel mogelijk te killen.

[Tweet “It’s all about the money! Hoe ver gaat Google om linkbuilding tegen te gaan?”]

Gmail en linkbuilding

Stel je bent een marketeer en valt onder de groep black hat. Jij stuurt je mailtjes via het Google mail systeem en geeft daarin aan dat je wilt betalen voor links. Je krijgt een reactie terug waarin de prijs afspraak wordt bevestigt, waar de link komt te staan en hoe die geplaatst moet worden.

[Tweet “Wat denk jij? Checkt Google jouw mail om linbuilding manipulatie tegen te gaan?”]

Big brother is watching you! Als Google advertenties kan afstemmen op basis van teksten in jouw Gmail mailbox. Dan zou het toch een koud kunstje voor Google moeten zijn, om te zien dat je bezig bent met niet geoorloofde linkbuilding praktijken?

Vaak is jouw Gmail account ook nog gekoppeld aan je Google analaytics + webmaster accounts. Google weet dus welke sites jij beheert en ook dat jij als online marketeer gerust wat euro’s her en der betaalt voor backlinks.

Ben jij niet bang dat vroeg of laat (of misschien nu al) er een trigger in het algoritme zit die hier al naar kijkt. Zeg maar een soort van “de druppel die de emmer doet overlopen” trigger.

Het algoritme had je al in de gaten maar in combinatie met je mail verkeer is het echt duidelijk voor Google. Je overtreedt de Google richtlijnen en jouw websites moeten hiervoor gestraft worden!

BAM DAAR GA! Google Penguin pakt je keihard door de verzonden mails en misschien ook wel de klanten waar jij voor werkt?! Het gevolg is een flinke daling van website bezoekers die via Google je site vinden.

[Tweet “Wist jij het al? Gmail en linkbuilding gaat niet samen! #seo #linkbuilding”]

Google drive voor linkbuilding?

Lekker makkelijk he, al die geplaatste links online opslaan in je Google drive en delen met je klant. Ze zien precies waar jij de links vandaan hebt gehaald. Lekker makkelijk voor jou en je klant.

Of is er nog een derde “persoon”die meekijkt? Google kan toch echt wel in zijn eigen producten kijken en weet dus precies waar jij je links hebt laten plaatsen.

Je geeft hiermee ook aan dat je actief bezig bent met linkbuilding. De vraag is of Google daar wel zo vrolijk van wordt. Volgens Google moet het allemaal natuurlijk, yeah right!

[Tweet “Haha.. linkbuilding in het hol van de leeuw. Wees gewaarschuwd met Google drive!”]

Google Chrome en jouw black hat gerelateerde linkbuilding zoekopdrachten

Als je ingelogd bent op je Google Chrome account dan worden al je zoekopdrachten gekoppeld aan je profiel. Wat als jij nu zoekt op termen waarvan Google liever niet heeft dat je daar teveel over komt te weten.

We weten / vermoeden allemaal dat de CIA meekijkt in computers als er verdachten termen worden gebruikt die verband kunnen houden met terrorisme.

In mijn ogen ook meer dan logisch en gelukkig maar, als het de veiligheid kan bevorderen vind ik het dikke prima.

Maar is Google ook niet de CIA van zijn eigen zoekmachine? 

[Tweet “Google Chrome en linkbuilding? Is het alleen een browser of weet en doet het meer?”]

Een gewaarschuwd mens (black hat SEO’er) telt voor twee..

[Tweet “Ben jij die Google #linkbuilding terrorist, doe het dan goed voor jezelf en je klanten!”]

Ik beweer hier niet dat Google overal in kijkt, maar ik acht de kans groot dat dit al in het algoritme zit ingebakken.

Als Google hiermee sneller spam kan ontdekken, betere resultaten kan presenteren in zijn zoekoverzichten en daardoor nog meer miljarden kan verdienen. Why not?

Ik ben benieuwd hoe jij hier over denkt?

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Content marketing wat levert dat op? Een kijkje in de keuken!

Er wordt veel geschreven over content marketing maar hoe werkt het precies? ...

Online geld verdienen door het zoeken van een niche!

Wil je ook geld verdienen op het web? Leer dan hoe je dat kunt doet, door he...

Linkedin gebruiken als bedrijf en zakelijk netwerk? 5 tips!

Wil je meer halen uit je Linkedin contacten of dit netwerk beter zakelijk ge...

Wat is het verschil tussen een Google penalty en algoritme?

Om goed te scoren in Google kun je SEO toepassen. De reden dat jij niet goed...

Betere posities in Google door een goede website structuur

Wil je goed gevonden worden in Google start bij de structuur van je website en bereik top posities!

Website User experience, waar moet je op letten?

User experience en stof tot nadenken voor jouw website als we het hebben over travestieten.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt