Google AdWords als input voor je zoekmachine marketing strategie

Google AdWords als SEO input

Als je aan de slag gaat met zoekmachine marketing wil je dat wel op een gedegen manier doen. Voorafgaand maak je een plan de campagne op welke zoekwoorden je wilt scoren in Google en hoe je dat denkt te realiseren.

Het bepalen van interessante zoekwoorden wordt meestal gedaan middels een Google keywords onderzoek, waar je hoopt een paar interessante zoekwoorden te ontdekken. De beste combinaties zijn natuurlijk de zoekwoorden waar veel op wordt gezocht maar de concurrentie relatief laag is.

Helaas vinden we die vandaag de dag haast niet, uitzonderingen daargelaten. Maar wacht even, je vergeet je iets heel belangrijks!! Moet je niet eerst starten met AdWords adverteren voordat je aan de slag gaat met het optimaliseren van de website?!

De gebreke van alleen een zoekwoord onderzoek uitvoeren

We zien veel bedrijven deze “SEO fout” maken dat ze vergeten eerst een snel en kort onderzoek in de praktijk uit te voeren met AdWords. Stel je hebt een uitgebreid zoekwoord onderzoek gedaan naar keywords waarvoor je wilt optimaliseren. Vervolgens ga je aan de slag met het schrijven van een content pagina voor het desbetreffende zoekwoord, optimaliseer je pagina voor onpage factoren en genereer je een aantal kwalitatieve links naar het blog, artikel of landingspage und so weiter.

Dit heb je allemaal gedaan en je bent nu enkele maanden verder. Als je het heel goed hebt gedaan stromen de website bezoekers binnen. Helaas pindakaas want je bounce rate is heel hoog. Dikke vette pech want het blijkt dat de intentie van de gebruiker heel anders is dan dat jij had verwacht.

Je gebruiker blijkt helemaal geen zakelijke klant te zijn maar een particulier. Of je bezoeker wil helemaal niet je product kopen maar zich eerst oriënteren. Als je direct aan de slag gaat met het optimaliseren voor zoekwoorden zonder voor 100% zeker te weten wat de intentie is van de bezoeker die een zoekopdracht uitvoert in Google, loop je het risico veel werk voor niets gedaan te hebben.

Google AdWords: De oplossing en input voor zoekmachine marketing

Google AdWords voor het testen van zoekwoorden op relevantie

Nadat je een keyword onderzoek hebt gedaan is het verstandig om snel een AdWords campagne op te zetten waarin je de gekozen zoekwoorden test. Je kunt nu snel bezoekers genereren naar je website en analyseren hoe deze website bezoekers zich gedragen op je website en of conversie doelen worden behaald. Je krijgt direct resultaat met AdWords zonder eerst maanden SEO werk te hoeven verrichten waarbij de vraag blijft of de traffic wel resultaat zal opleveren.

Als blijkt dat het gekozen zoekwoord interessant is voor jouw bedrijf of klant kun je nu gaan starten met het optimaliseren van de website met SEO. Je voorkomt nu het risico dat je maanden werk verricht en dat achteraf blijkt dat de intentie van je website bezoeker anders is.

Op deze manier gebruik je AdWords om de intentie van website bezoekers te achterhalen en interessante zoekwoorden te testen.

Google AdWords voor het genereren van long tail zoekwoorden

Door je zoekwoorden in Google AdWords breed in te zetten of gebruik te maken van broad modified krijg je gerelateerde zoekwoorden terug. Mochten deze zoekwoord variaties interessant zijn dan kun je deze ook verwerken op je landingpage.

Zelf ben ik van mening dat als je jouw website pagina goed hebt geoptimaliseerd voor je hoofd zoekwoord dat de gerelateerde zoekwoorden in de long tail vanzelf mee zullen gaan.

Heb je nog geen ervaring met AdWords dan kan ik je helpen met meer rendement halen uit Google AdWords adverteren.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Waarom Bitcoins zorgen voor meer gehackte websites!

Jij hebt ongetwijfeld al gehoord van Bitcoins. Een digitale munt om online t...

MasterMind Internetmarketing

In de mastermind internetmarketing bespreken we kansen voor jouw website. We...

Zoekmachine marketing tips: Maak geen ruzie met Google!

Aan de slag met zoekmachine marketing? Voorkom dat je ruzie krijgt met Googl...

Apple Watch: Kinderlijk en onhandig voor veel geld!

Wil je verder van de mens komen te staan dan ooit te voren? Nog meer compute...

Nieuwe collega en internetspecialist bij Gofunky!

Maak kennis met Jamie. Wij doen er in ieder geval een dansje op.

Waarom oude lullen marketing niet meer werkt!

Oude vormen van marketing zijn verleden tijd. Tegenwoordig draait het niet m...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt