Geld verdienen met je website? Zoek een niche!

Geld verdienen met een website

Een goed begin is het halve werk! Zoek je niche met een Google keyword onderzoek

Veel mensen die online geld willen verdienen met een website denken niet na bij wat ze doen. Zomaar beginnen zij content te creëren. De content kan wel goed zijn maar als je focust op de verkeerde keywords dan kun je het vergeten: Keyword research is misschien wel het belangrijkste van je hele website.

Wanneer je keywords gebruikt op je website die bijna niet worden gezocht in de zoekmachines genereer je te weinig bezoekers voor het werk dat je er in stopt. Wanneer je keywords gebruikt die ontzettend veel worden gezocht en daarom ook veel concurrentie hebben, genereer je ook te weinig bezoekers voor het werk dat je er in stopt. Daarom is het belangrijk om bij je onderzoek het volgende stappenplan te volgen:

Stappenplan voor het vinden van een niche met een Google keyword onderzoek:

#1: Vind je money making niche website:

Als je geld wilt verdienen op internet doormiddel van een website, dan moet je wel een goed onderwerp vinden. Je kunt een website maken over alle onderwerpen die je maar kan bedenken. Een website over plakband, woordenboeken of de Donald Duck, alles is mogelijk. Onthoud wel dat JIJ de website moet gaan vullen met content. Dit kan behoorlijk saai zijn als de door jou gekozen niche je niet interesseert. Ik zou zelf nooit een website maken over plakband.

Vastlopen gebeurt al vaak in de eerste stap. “Wat vind ik leuk?” & “Waar weet ik veel van?” zijn de vragen die jij jezelf moet stellen. Als jij houdt van gitaarspelen, hier veel van weet en er graag over vertelt, dan is dit perfect voor jou. Kun je echt niets bedenken, ga dan even een frisse neus halen. Loop een rondje door de stad of laat de hond uit. Schrijf buiten op wat je ziet. “Lantaarnpalen”, “Fietsen”, “Supermarkten” en ga zo door. Uit dit lijstje selecteer je de interessante onderwerpen. Lantaarnpalen en supermarkten kras je door. Als voorbeeld houden we fietsen. Ga verder naar stap 2 als je een niche hebt gevonden.

#2: Doe onderzoek naar je potentiële niche website

Nadat je een interessante niche hebt gevonden ga je de niche onderzoeken. Zijn er genoeg zoekopdrachten en zo ja, zijn er dan niet te veel concurrenten? Deze twee factoren zijn het belangrijkste. Ga eerst controleren of er genoeg mensen zijn die opzoek zijn naar jouw niche. Zoeken er maandelijks ongeveer 200 mensen naar, begin dan opnieuw bij stap 1. Je wilt niet al die moeite doen om vervolgens maar een paar bezoekers per dag te krijgen. Als er maandelijks 10.000 mensen zoeken, dan heb je een goede niche. Let er wel op dat je niet te veel concurrenten hebt. Type je niche gerelateerde zoekwoorden in bij een zoekmachine en check of er al veel sites over zijn gemaakt. Wanneer dit het geval is kun je ook beter terug gaan naar stap 1.

#3: Vind keywords relevant aan je niche:

Als jouw website gaat over fietsen, houd het daar dan ook bij. Begin niet over auto’s en houd de motorfiets er buiten. Richt je meer op de woorden die relevant zijn aan je niche. Dit klinkt misschien kinderachtig, maar maak een woordweb. Dit doe je door het belangrijkste woord van je niche op te schrijven en daar omheen alles op te schrijven dat maar iets met de niche te maken heeft. Als voorbeeld neem ik fietsen. “Fietsen”, wat hoort daar allemaal bij? Fietshelmen, fietslichten, fietspompen, fietsbellen, fietsbanden, trappers, kinderfietsen, racefietsen, damesfietsen, elektrische fietsen en zo kun je nog wel even doorgaan. Met al deze keywords ga je verder naar de 4e stap, het controleren of de keywords bruikbaar zijn.

#4: Sorteer bruikbare en onbruikbare keywords voor je niche website:

De keywords die je hebt opgeschreven zijn niet altijd bruikbaar. Je kunt wel gaan schrijven over roze fietsbellen van een bepaald merk, maar als niemand hier naar zoekt is dit verspilde moeite. Ga ook niet schrijven over “fietsen”. Dit is veel te breed en je zult zo ook geen bezoekers krijgen. Gebruik de Google Keyword Tool, te vinden op gkwt.nl, om te checken of jouw keyword goed genoeg is. Let op de volgende dingen: Hoge, normale of lage concurrentie en hoe vaak het wordt gezocht. Ideaal is als het lage concurrentie heeft met veel zoekopdrachten. Helaas zien we dat zoekwoorden met grote zoekopdrachten vaak ook hoge concurrentie hebben. Ik raad aan om te focussen op keywords met lage concurrentie. Deze keywords dienen minimaal 150 keer per maand gezocht te worden, anders zijn ze niet goed genoeg en moet je verder zoeken

Als je jouw lijstje af hebt dan ben je al bijna op de helft. Alles wat je nu nog hoeft te doen is deze keywords te plaatsen in zoekmachine geoptimaliseerde(SEO) teksten. Het is belangrijk dat je goed focust op je keywords tijdens het schrijven van je tekst. Als lezer wil je niet steeds dezelfde woorden lezen dus verspreid de keywords goed.

#5: Vind een goede domeinnaam:

Meestal zijn al veel domeinnamen bezet. Probeer toch altijd een domeinnaam te registreren die overeenkomt met het belangrijkste zoekwoord. Ik adviseer de volgende extensies voor Nederlandse websites(van hoog naar laag):

.NL

.COM

.INFO

.NET

.EU

Als al deze extensies al bezet zijn, check dan nog even of de concurrentie niet te hoog is. Wanneer dit niet het geval is kun je altijd nog even Crea Bea uithangen in domein naam variaties. Voorbeeld: Fietsenwebsite.nl of Allesoverfietsen.nl of andere varianten. Zo gebruik je toch het belangrijke keyword dat in bijna elke pagina terugkomt in je domeinnaam.

Niet zozeer omdat je dan beter scoort in zoekmachines maar omdat het een goede beschrijving geeft waar je website over gaat. Potentiële klanten zien direct in de zoekmachine wat ze kunnen verwachten op jouw niche website. Vroeg was het nog belangrijk dat je het belangrijkste keyword opnam in de domein naam, inmiddels is dat passé.

Een gedegen keyword onderzoek naar een geschikte niche vergroot de kans om online geld te verdienen met je website

Begin dus altijd met het zoeken naar een goede niche, vervolgens check je de keywords op zoekopdrachten en concurrentie en dan registreer je een domeinnaam. Dat zijn de tips bij het zetten van een eerste stap bij het geld verdienen op Internet.

Hoewel dit erg simpel klinkt is het vaak lastiger dan verwacht. Als het een keer fout gaat, geef dan niet op. Door te blijven experimenteren gaat het vanzelf goed en word je steeds beter.

De belangrijkste tip van vandaag is dus: Doe altijd goed onderzoek naar je keywords voordat je een online business gaat starten!

Wil je 100% online geld verdienen op de automatisch piloot, dan adviseer je om het blog te lezen over geld verdienen met adsense of affiliate marketing!

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Website links achterhalen met een backlink checker

Wil je weten welke externe sites naar jouw website linken? Gebruik een backlink checker.

Mijn liefdesbrief aan WordPress! Ben jij al verliefd geworden?

WordPress is echt prachtig. Ik ben verliefd geworden en heb een liefdesbrief...

Geld verdienen met alleen zoekmachine marketing (gevaarlijk)

Google levert mij bakken geld op. Zoekmachine marketing en advertising is ee...

De 5 grootste oerstomme SEO fouten en blunders!

Ja ook in de online marketing worden stomme fouten gemaakt. Lees de grootste...

Linkedin gebruiken als bedrijf en zakelijk netwerk? 5 tips!

Wil je meer halen uit je Linkedin contacten of dit netwerk beter zakelijk ge...

Website bouwen? Open Source of Maatwerk website

Wij zijn al op onze bek gegaan! Wees gewaarschuwd en lees het blog met de vo...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt