Bakken vol geld verdienen met alleen zoekmachine marketing! (gevaarlijk)

koetjes en kalfjes of adviesgesprek

Google levert mij bakken vol geld op

Als Internet marketeer, als website eigenaar of als ….. handelaar ben ik fan van Google. Ik weet hoe ik mijn website kan optimaliseren voor zoekmachine marketing zodat ik hoog scoor in Google en dat levert mij veel geld op.

Het optimaliseren voor Google is een sport en dagelijks probeer ik zoveel mogelijk bezoekers naar mijn website te trekken. Ik ben er goed in, het is mijn dagelijkse bezigheid.

Ik pomp geld in AdWords maar het levert mij nog veel meer geld op!

Adverteren met behulp van Google AdWords is waar ik profijt aan heb. Ik stop er veel geld in maar het levert mij nog meer op. Ik merk wel dat marges wat kleiner worden door hogere klik kosten maar ik verdien er nog fors mee. Geen zorgen dus, zolang het harde euro’s oplevert laat ik die AdWords campagne draaien en de euro’s rollen.

Google is een verslaving, mijn dagelijkse drugs

Google de zoekmachine die mij geld in het laadje brengt, zowel door Google AdWords adverteren als door zoekmachine marketing waar ik gratis bezoekers mee binnenhaal.

De zoekmachine van Google brengt mij in contact met duizenden potentiële klanten. Ik kick erop dat ik weet hoe ik bezoekers naar mijn website kan trekken op de woorden waar ik op gevonden wil worden, echt een manier van pullmarketing. Klanten zoeken in Google en ik biedt hen de oplossing. Een geweldig product voor hun probleem en flinke inkomsten voor mij.

Wat is dit toch een geweldige manier van business genereren. Gewoon geld verdienen via het net, omdat het kan!

Tot op de cent zie ik wat ik verdien aan “Google”

Mijn statistieken en mijn dagelijkse shot haal ik uit Google Analytics. Het programma dat mij dagelijks vertelt hoe de zaken gaan. Een handige koppeling tussen mijn webshop en de Google e-commerce module zeggen mij precies welke producten goed lopen en wat de omzet voor die dag is. Ik heb alles onder controle en heb niets te klagen.

Welke marketing man kan zo goed sturen op basis van harde cijfers als ik kan… Niemand toch?!

Google / mijn dealer profiteert ook mee, maar voor mijn geen probleem

Je natuurlijk weet ik dat! Iedere AdWords klik is kassa voor Google maar voor mij maakt het niet uit. Mijn marges pak ik wel en daar mag Google ook wel wat terug voor krijgen… Geen reden dus om mij druk te maken.

Totdat… Zijn ze gek geworden? Dat kan er nooit uit!

En opeens komt de klad erin. Een groot concurrerend bedrijf zet hevig in op Google AdWords want zij willen marktaandeel (geld komt later wel) en adverteren op mijn rendabele woorden. Zijn ze gek geworden met die hoge klikprijzen, dat kunnen ze nooit winstgevend maken en daar kan ik nooit tegenop.

Een flinke tegenvaller nu mijn inkomsten teruglopen. Ik besluit mijn budgetten terug te schroeven om niet mee te hoeven doen in de strijdt des doods. Ik neem mijn verlies en ga mij verder focussen op de organische resultaten waar ik nog wel op scoor.

Ohjee mijn organische Google bezoekers beginnen ook te dalen

Een week later krijg ik nog een tegenvaller. Google heeft een nieuwe algoritme update doorgevoerd waar ik de dupe van ben geworden. Mijn top posities zijn weg en de traffic daalt. Holly shit… want moet ik nu doen?! Ik lees vele blogs en probeer te achterhalen waarom ik nu minder bezoekers krijg. Waar ligt het aan en hoe kom ik weer terugkomen op het oude niveau.

Dalende traffic uit de zoekmachine Google wil je voorkomen. Doe een SEO Scan en voorkom een hoop ellende!

Lege handen, een ware realiteit voor veel internet ondernemers

Een verhaal dat vele internet ondernemers al is overkomen. Het gaat je voor de wind en je hebt niets te klagen. Totdat er een moment komt dat de klad erin komt. Je concurrent heeft een groter advertentie budget waar jij niet tegenop kan of Google voert een algoritme update door die voor jouw website nadelig uitpakt.

Spreid je kansen!

Pas op dat je niet verslaaft en afhankelijk wordt van 1 inkomsten bron (Google) en probeer je advertentiebudgetten te spreiden. Online marketing is zoveel meer dan uitsluitend inkomsten genereren via Google.

Kijk wat de mogelijkheden zijn voor het inzetten van social media voor je bedrijf of probeer eens offline te adverteren in een vak magazine en test het adverteren via Linkedin of onderzoek de mogelijkheden voor het samenwerken met andere website middels affiliate marketing.

Wed niet op 1 paard maar spreid je kansen. Voorkom dat JIJ die verslaafde ondernemer wordt die met lege handen komt te staan!

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Kiezen van een domein naam? Exact match of brand domein?

De domeinnaam vertegenwoordigt jou op het web. Denk dus goed na wat de voord...

Online geld verdienen door het zoeken van een niche!

Wil je ook geld verdienen op het web? Leer dan hoe je dat kunt doet, door he...

Leer goede website teksten schrijven in 5 stappen!

Website teksten zijn de slagader van je website. Het goud zit in de tekst! L...

Google AdWords: Input voor zoekmachine marketing?

Al een keyword onderzoek gedaan? Een handige volgende stap is om Google AdWords.

De voordelen van WordPress en zijn nadelen

Wij zijn gek op WordPress en vertelllen je graag welke voordelen het CMS all...

Beheer en registreer je domennamen zelf!

Domeinnamen zijn de fundamenten van je bedrijf. Zorg dus dat je dus ook zelf...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt