Content marketing wat levert dat op? Een kijkje in de keuken van…

Content marketing, wat levert het op?

Content marketing, er wordt veel over geschreven en je wordt er dood mee gegooid. Op ieder online marketing blog en iedere website wordt er over geschreven. De een na de ander schrijft fantastisch stukken content om mensen die geïnteresseerd zijn in content marketing te lokken naar hun website met behulp van content marketing. Snap jij het nog?

Hoe zet Gofunky content marketing in?

Ook voor Gofunky internetmarketing maak ik gebruik van content marketing om onder de aandacht te komen bij mijn doelgroep. Zoals jullie weten ben ik nog niet zo heel lang live (zo’n 2 weken) maar het eerste kleine succesje content marketing mag er wezen en dat deel ik graag met jullie.

Het resultaat van een blog dat een hele kleine viral bereikte. Het blog met de titel “Wat een internet marketeer kan leren van een ezel“. Het artikel ging over het belang van pakkende titels als je bezig gaat met website teksten schrijven. Dit leverde best wat resultaat op voor een nieuwe website!

Het resultaat van het blog bericht van de Ezel en de internet marketeer!

Het blog bericht heb ik in 2,5 uur kunnen schrijven. Vervolgens heb ik het gedeeld via mijn Twitter account @VincentdeVlugt met nog niet zo veel volgers en mijn Linkedin profiel met +500 connecties. Facebook en Google plus is niet gebruikt omdat ik nog niet de tijd heb kunnen vinden om deze in te richten. De content die geschreven is heb ik dus verspreid via 2 social media kanalen.

70 clicks uit Linkedin en Twitter doorgemeten via Bitly

Resultaat content marketing gemeten met Bitly

834 views op Linkedin
12 Likes op Linkedin
3 reacties op Linkedin
102x gelezen uit de cijfers van Google Analytics

Het resultaat: Content verspreiden via Linkedin

Resultaat content marketing

De simpele post op mijn Linkedin (2 minuten werk) heeft 834 views gegenereerd en 12 mensen hebben het bericht geliked en 3 mensen hebben een reactie gegeven.

De afbeelding geeft ook kringen weer die staan voor de verbindingen met je netwerk. Denk aan 1e graads netwerk, 2e graads en ga zo maar door.

Het blog bericht dat onderdeel uitmaakt van mijn content strategie heeft dus personen bereikt in het 3e graads netwerk. Mensen die ik niet in mijn netwerk heb zitten hebben het bericht geliked waardoor het zichtbaar is geworden bij de connecties in hun netwerk.

Al met al was het de moeite waard om het even te delen via Linkedin.

Hoe vaak is het blog bericht gelezen op de website?

 Het artikel is 102x gelezen wat blijkt uit de Google Analytics statistieken.

Wat levert content marketing nog meer op? Vertel!!

Traffic uit Google Analytics

Naast de exposure en traffic op korte termijn die een net gelanceerd bedrijf zoals Gofunky internetmarketing goed kan gebruiken is content marketing ook zeer interessant voor je lange termijn strategie. Het bericht wordt geindexeerd in Google en zal in de loop der tijd ook organische bezoekers gaan trekken. Gewoon gratis verkeer wat ik er extra bij krijg. Als cadeau van mijn 2,5 uur inspanning voor het schrijven van de website tekst waar ik ook nog eens plezier aan heb gehad.

Branding en leuke reacties

Naast de direct door te meten resultaten heb ik ook leuke reacties in mijn mailbox ontvangen van relaties die het bericht tegen waren gekomen en mij succes wenste met mijn nieuwe bedrijf of bekende die opbelde en zeiden dat ze het een krachtig artikel vonden en voortaan ook beter na gingen denken over hun website titels. Kortom het blog bericht levert niet alleen traffic op, maar ook leuke reacties op van relaties. Zij koppelen het positieve aan mijn bedrijf en zullen nu misschien vaker terugkomen naar de website om mijn internet markering blog te lezen.

Goed voor zoekmachine marketing

Jij wilt dat toch ook? Hoog scoren in Google?! Een belangrijk onderdeel van zoekmachine marketing is dat je de interne linkstructuur van je website op orde hebt. Dit betekend dat je linkt naar een interne pagina van je website met het zoekwoord waar die pagina op gevonden moet worden in Google.

Zoals je leest in dit artikel link ik ook door naar andere pagina’s waarvan ik denk dat die voor jou interessant zouden kunnen zijn en daarbij houdt ik dus rekening op welke zoekwoorden die pagina’s gevonden moeten worden.

Als bloggen onderdeel uitmaakt van je content strategie, houdt er dan rekening mee dat je het blogbericht ook inzet voor het verbeteren van je interne link structuur.

Returning visitors

Als jij een website hebt die altijd hetzelfde is zonder nieuwtjes, updates of andere noemenswaardigheden, waarom zou je klant dan je website bezoeken. Geef je klanten een reden om terug te keren naar je website. Een blog kan daar een belangrijke rol in spelen om betrokkenheid te creëren bij je klanten en prospects. Content marketing is daar dus een goed middel voor.

Samengevat de voordelen van content marketing

Als je content marketing op de juiste manier inzet levert het direct bezoekers op naar je website, breng je jouw bedrijf op een positieve manier onder de aandacht (branding), draagt het bij aan de zoekmachine marketing van je bedrijf en creeer je betrokkenheid met je klanten en prospects. Kortom content marketing heeft vele voordelen om het in te zetten voor je bedrijf.

Waar wacht je nog op? Ga ook aan de slag met content marketing! Ga je het inzetten in combinatie met een blog dan is het een money making machine in potentie. Ik geef je 10 redenen waarom jij moet bloggen!

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag of wil je jouw ervaring delen, laat het weten!

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Google Analytics als input voor sales (1 Handige tip)

Wil je meer verkopen? Tuurlijk wil je dat, lees daarom deze Google Analytics...

10 tips om snel de conversie van je website te verhogen!

De makkelijkste manier om snel meer rendement uit je website te halen is doo...

Succesvol online business, bedrijf of platform opzetten!

Wil je ook online ondernemer worden? Handige Tips om de kans van slagen te v...

Kiezen van een domein naam? Exact match of brand domein?

De domeinnaam vertegenwoordigt jou op het web. Denk dus goed na wat de voord...

Online marketing uitbesteden? Succes gegarandeerd!

Gofunky internetmarketing heeft 8 jaar ervaring als full service internetbur...

Social Media Zakelijk Inzetten: Tips & Trics voor je bedrijf!

Yes! Je bedrijf zet de stap richting social media. Wij geven je graag een du...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt