De beste tijd om een nieuwsbrief te versturen

Beste tijd versturen nieuwsbrief

Nieuwsbrief marketing is een krachtig kanaal om betrokkenheid te creëren met je doelgroep ook wel onder marketeers engagement genoemd. Als marketeer gebruiken wel vaker vakjargon naar klanten (we denken dat we dan slimmer overkomen).

Maargoed even terugkomen op de vraag “wat de beste tijd is voor het versturen van de nieuwsbrief“. Er zijn meerdere onderzoeken gedaan maar wij kunnen er geen eenduidig antwoord op geven.

Het beste tijdstip voor jouw nieuwsbrief is afhankelijk van de doelgroep in je mailinglist. Als je een antwoord had verwacht op jouw vraag moet ik je dus teleurstellen. In mijn optiek kunnen anderen dat ook niet voor je bepalen.

Wel kunnen we je een aantal tips geven waar je rekening mee kunt houden bij het bepalen van een tijdstip voor het verzenden van je nieuwsbrief.

Maandag is altijd de opstart van de week. Vaak is het begin van de dag druk en denken wij dat het beter is om deze ochtend drukte te mijden met je nieuwsbrief
Nieuwsbrief verzenden voor de lunch of na de lunch? De meeste bedrijven lunchen rond 12.00. De vraag is dus of jij een nieuwsbrief onder de aandacht wil brengen op het moment dat iedereen aan een broodje zit. Weekend of doordeweeks een nieuwsbrief zenden? Deze vraag kun je waarschijnlijk het beste zelf beantwoorden door te denken wanneer jouw product of dienst het meest gebruikt wordt. Als dat in het weekend is dan ben je natuurlijk gek dat je dan doordeweeks al een mailing de deur uit doet.
Zijn er belangrijke gebeurtenissen op de dag van verzenden? Je bent mooi stom als jij een nieuwsbrief gaat verzenden om Koninginnedag of tijdens een belangrijke WK voetbal wedstrijd. Deze fout hebben wij zelf onlangs nog gemaakt. We vergaten dat er een belangrijk WK duel in de avond werd gespeeld. Stom!
Wat zijn de weersberichten als je de mailing de deur uit doet? Nooit gedacht dat Piet Paulusma je nog kon helpen met je online marketing. Maar als het een super warme dag wordt is het niet verstandig om in de middag je mailing de deur uit te doen. Geen hond die er naar kijkt!

[Tweet “Nooit gedacht dat Piet Paulusma mij zou helpen met #emailmarketing #nieuwsbriefmarketing”]

Analyseer je doelgroep bij het verzenden van een nieuwsbrief

Het bepalen van een tijdstip voor het verzenden van een nieuwsbrief is dus afhankelijk van je doelgroep. Probeer je in te leven in hen en te denken wat ze doen op het tijdstip dat je de mailing verzend.

Test verschillende tijdstippen bij het verzenden van je email marketing campagne

Zoals ik al aangaf is er in mijn optiek geen perfect tijdstip aan te duiden. We hebben dit veelvuldig getest op verschillende tijden maar merkte iedere keer dat er andere cijfers zichtbaar werden.

Denk dus logisch na bij het het bepalen van een geschikt tijdstip voor je email marketing campagnes. Gebruik je boeren verstand en test veelvuldig.

Als je toch aan de slag gaat met email marketing dan is het ook handig dat je op de hoogte bent van de nieuwste email marketing trends en lees de tips voor een hoger doorklik percentage op nieuwsbrieven. Zo die heb je dan in de pocket!

Heb jij nog goede tips om het perfecte tijdstip te bepalen voor nieuwsbrieven?

Meer online marketing nieuws?

Lees alle blogs

Content marketing wat levert dat op? Een kijkje in de keuken!

Er wordt veel geschreven over content marketing maar hoe werkt het precies? ...

Website links achterhalen met een backlink checker

Wil je weten welke externe sites naar jouw website linken? Gebruik een backlink checker.

Content inzetten? Lees wat het best werkt!

Wil je content marketing inzetten voor je bedrijf? Lees dan eerst aan welke ...

Nieuwe collega en internetspecialist bij Gofunky!

Maak kennis met Jamie. Wij doen er in ieder geval een dansje op.

Wat is het verschil tussen een Google penalty en algoritme?

Om goed te scoren in Google kun je SEO toepassen. De reden dat jij niet goed...

Twitter zakelijk inzetten voor je bedrijf? 7 tips!

Twitter zakelijk inzetten voor je bedrijf. 7 tips hoe je rendement kunt maken uit Twitter.