De beste tijd om een nieuwsbrief te versturen

Beste tijd versturen nieuwsbrief

Nieuwsbrief marketing is een krachtig kanaal om betrokkenheid te creëren met je doelgroep ook wel onder marketeers engagement genoemd. Als marketeer gebruiken wel vaker vakjargon naar klanten (we denken dat we dan slimmer overkomen).

Maargoed even terugkomen op de vraag “wat de beste tijd is voor het versturen van de nieuwsbrief“. Er zijn meerdere onderzoeken gedaan maar wij kunnen er geen eenduidig antwoord op geven.

Het beste tijdstip voor jouw nieuwsbrief is afhankelijk van de doelgroep in je mailinglist. Als je een antwoord had verwacht op jouw vraag moet ik je dus teleurstellen. In mijn optiek kunnen anderen dat ook niet voor je bepalen.

Wel kunnen we je een aantal tips geven waar je rekening mee kunt houden bij het bepalen van een tijdstip voor het verzenden van je nieuwsbrief.

Maandag is altijd de opstart van de week. Vaak is het begin van de dag druk en denken wij dat het beter is om deze ochtend drukte te mijden met je nieuwsbrief
Nieuwsbrief verzenden voor de lunch of na de lunch? De meeste bedrijven lunchen rond 12.00. De vraag is dus of jij een nieuwsbrief onder de aandacht wil brengen op het moment dat iedereen aan een broodje zit. Weekend of doordeweeks een nieuwsbrief zenden? Deze vraag kun je waarschijnlijk het beste zelf beantwoorden door te denken wanneer jouw product of dienst het meest gebruikt wordt. Als dat in het weekend is dan ben je natuurlijk gek dat je dan doordeweeks al een mailing de deur uit doet.
Zijn er belangrijke gebeurtenissen op de dag van verzenden? Je bent mooi stom als jij een nieuwsbrief gaat verzenden om Koninginnedag of tijdens een belangrijke WK voetbal wedstrijd. Deze fout hebben wij zelf onlangs nog gemaakt. We vergaten dat er een belangrijk WK duel in de avond werd gespeeld. Stom!
Wat zijn de weersberichten als je de mailing de deur uit doet? Nooit gedacht dat Piet Paulusma je nog kon helpen met je online marketing. Maar als het een super warme dag wordt is het niet verstandig om in de middag je mailing de deur uit te doen. Geen hond die er naar kijkt!

[Tweet “Nooit gedacht dat Piet Paulusma mij zou helpen met #emailmarketing #nieuwsbriefmarketing”]

Analyseer je doelgroep bij het verzenden van een nieuwsbrief

Het bepalen van een tijdstip voor het verzenden van een nieuwsbrief is dus afhankelijk van je doelgroep. Probeer je in te leven in hen en te denken wat ze doen op het tijdstip dat je de mailing verzend.

Test verschillende tijdstippen bij het verzenden van je email marketing campagne

Zoals ik al aangaf is er in mijn optiek geen perfect tijdstip aan te duiden. We hebben dit veelvuldig getest op verschillende tijden maar merkte iedere keer dat er andere cijfers zichtbaar werden.

Denk dus logisch na bij het het bepalen van een geschikt tijdstip voor je email marketing campagnes. Gebruik je boeren verstand en test veelvuldig.

Als je toch aan de slag gaat met email marketing dan is het ook handig dat je op de hoogte bent van de nieuwste email marketing trends en lees de tips voor een hoger doorklik percentage op nieuwsbrieven. Zo die heb je dan in de pocket!

Heb jij nog goede tips om het perfecte tijdstip te bepalen voor nieuwsbrieven?

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

AdWords beheren als Russian Roullete? Ken de gevaren!

Wil je aan de slag met Google Adwords of beheer je al campagnes, zorg dat je...

Online marketing uitbesteden? Succes gegarandeerd!

Gofunky internetmarketing heeft 8 jaar ervaring als full service internetbur...

De voordelen van WordPress en zijn nadelen

Wij zijn gek op WordPress en vertelllen je graag welke voordelen het CMS all...

De basis van zoekmachine marketing in 4 stappen

Goed scoren in Google en top posities haal je niet zomaar. Een goede basis b...

Social Media Zakelijk Inzetten: Tips & Trics voor je bedrijf!

Yes! Je bedrijf zet de stap richting social media. Wij geven je graag een du...

De 5 grootste oerstomme SEO fouten en blunders!

Ja ook in de online marketing worden stomme fouten gemaakt. Lees de grootste...

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt